USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Шлях поколінь»: режисер з Волині фільмуватиме розповіді воїнів УПА

6 Липня 2021 23:48
Кінорежисер з Волині Михайло Ухман у рамках проєкту «Ми збережемо їх у віках» буде фільмувати розповіді воїнів УПА про війну за Україну.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

«У Волинській області живе кілька десятків воїнів УПА, які можуть нам розповісти про своє життя, війну за Україну і горе, яке вони зазнали від червоних «визволителів»! За роки незалежності, сотні героїв померли, забравши з собою в могилу таємницю боротьби з окупантами.

На жаль жодна влада, яка була на цьому терені, не спромоглася зробити головного – зафільмувати історію їхнього життя, щоб ми мали можливість в майбутньому писати книги про них, знімати фільми.

Із зйомками фільму «Шлях поколінь» мені вдалося налагодити контакт із сьогоднішнім очільником Луцька Ігорем Поліщуком, за сприянням якого команда креативних людей найближчим часом розпочинає роботу над проектом «Ми збережемо їх у віках».

При хорошій роботі за три місяці місто Луцьк і Волинська область чи, як дехто називає її «Луцька», матиме свій відео архів з поки що живими воїнами УПА.

Після цього охочі зможуть отримати його для написання сценаріїв, зйомок документальних чи художніх фільмів», – йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Зал УПА Показати IP 7 Липня 2021 00:34
У архівах ФРН чомусь відсутні дані про німецькі втрати від "вояків". А в архівах СРСР є про 30 000 українських жертв вже після війни.
Порада Показати IP 7 Липня 2021 08:42
Тільки нехай гарно і правдиво *фільмує*. І про вчителів, і про простих дядьків, і про криниці....... Тоді все буде правдиво.
Правда до Порада Показати IP 7 Липня 2021 10:05
Ото ж бо! ПРАВДИВО! Але щось я сумніваюсь. Знову вийде однобоко...
Актор Показати IP 7 Липня 2021 10:15
У фільмі мають бути історії ппо тих, кого знищили Упа. Об'єктивну картину в студію!
Сила до Актор Показати IP 7 Липня 2021 11:04
Ну звісно! А що ж ще? Хіба вони заводи-школи будували?
Стоматолог до Сила Показати IP 8 Жовтня 2023 18:38
Безточ,вивчи історію в який період діяла УПА...І так навіть школи відкривали!!!
Стоматолог до Актор Показати IP 8 Жовтня 2023 18:36
Фільм не про комуняк і їх посібників...тому йдеш за московським кораблем
Василь Показати IP 7 Липня 2021 12:05
Але не потрібно забувати,що в Західній Україні в 39р був репресований кожний десятий житель.І знищення в"язнів у Луцьку,Львові,та в інших містах.Політика КГБ була направлена на знищення будь-якої думки .крім ЦК КПРС. У кожному вузі довбали про керівну роль та диктатуру пролетаріату(знищення інакомислячих).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus