USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як народ об’єднувався задля допомоги армії: зняли фільм про волонтерів з Волині

23 Серпня 2015 12:48
Про тих, хто працював заради армії, допомагав як міг бійцям 51-ої бригади і не тільки, у День Незалежності у Володимирі-Волинському покажуть документальний фільм. Про це повідомяє «День».

Як пише у Фейсбуці Костянтин Зінкевич, багато хто себе побачить у фільмі.

Кінопоказ відбудеться 24 серпня о 20 годині під відкритим небом - на площі перед культурно-мистецьким центром.

Допомагати 51 бригаді, яка базувалася у Володимирі-Волинському, місцевий люд почав ще у березні минулого року. Двадцять років техніка у частині просто іржавіла, і коли надійшла команда її ремонтувати, це виявилося для військових непідйомним завданням.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНЯНИ ДОПОМАГАЮТЬ СОЛДАТАМ РЕМОНТУВАТИ ТАНКИ. ФОТО

Як пригадує Сергій Шишкін, місцевий бард, композитор, а також почесний громадянин міста, допомога армії оформилася у подобу волонтерського руху у дні, коли “зелені чоловічки” почали окупацію Криму. Він прийшов на площу перед культурно-мистецьким центром, і просто на його порозі почав співати. І свої пісні, і “Волинь моя”, грав і Гімн України. Як каже Сергій, відчував, що треба щось робити, а він уміє співати...

Увечері ж того дня відбулися і збори, на яких виступали військові та Роман Мартинюк і Костянтин Зінкевич, це були двоє перших володимир-волинських (якщо не загалом волинських) волонтерів.

Коли ж 51 бригаду розстріляли під Волновахою, у місті вже стало 10 волонтерів. Згодом Зінкевич зареєстрував громадську організацію “Об'єднання “Активіст”, Він волонтерить і досі, має потужну команду, Роман Мартинюк був мобілізований у ЗСУ і служить нині під Маріуполем.

Фільм “Активіст”. Рік перший” зняв син Кості Зінкевича і сам волонтер Влад Зінкевич. Костя каже, що це фільм не тільки про важкі будні волонтерів, котрим чого тільки не довелося за цей час долати і яку тільки допомогу вони не надавали українським військовим. Це фільм про те, як український народ об'єднався заради допомоги своїй армії, своїм воїнам, заради збереження державності України загалом.

Перед початком кінопоказу слово скаже Сергій Шишкін і, звичайно, заспіває. Виконає пісню, яку рівно рік тому він виклав у Ютуб, це пісня “На війні, якої нема”, вона була присвячена саме волонтерам. Як пише у Фейсбуці Костянтин Зінкевич, багато хто себе побачить у фільмі:

“Запрошуємо на перегляд документального аматорського фільму про наших волонтерів і про те, як народ України допомагав армії. У Володимирі це почалось півтора року тому. Цей фільм- невеликий звіт про нашу роботу.

Запрошуємо усіх! Сподіваючись на деяку камерність цього заходу, особливо хотілось би бачити наших військових, діючих та демобілізованих, їхні сім'ї, сім'ї загиблих хлопців, усіх, хто працював для армії та допомагав грошима. Багато хто себе побачить у фільмі, в тому числі і дітки.

!!! КІНО !!!!! 24 серпня о 20.00 біля КМЦ у Володимирі-Волинському під відкритим небом. Це ПРЕМ"ЄРА.Запрошуємо на перег...

Posted by Konstantyn Zinkevych on 22 августа 2015 г.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus