USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

«Шлюб за добу»: у Луцьку тепер можна швидко одружитися

5 Січня 2017 13:31
Міністерством юстиції України запроваджено пілотний проект по реєстрації шлюбів за 24 години.

В рамках пілотного проекту мінімальний термін для реєстрації шлюбу з моменту подання заяви скорочено з 30 днів до 1 доби. Така реєстрація шлюбів уже здійснюється в містах Одесі, Львові, Києві, а також у Донецькій і Луганській областях з урахуванням інтересів військовослужбовців, які беруть участь у антитерористичній операції, і в місті Херсоні з урахуванням інтересів жителів анексованого Росією Криму.

З 2017 року проект запроваджується і в місті Луцьку, інформують у прес-службі Луцького міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Волинській області.

Так, Мін'юст розширив проект "Шлюб за добу" ще на вісім міст України. Про це написав на своїй сторінці у Facebook міністр юстиції Павло Петренко, інформує ТСН.

"Шлюб за добу" стає ще ближчим до кожної пари, яка вирішила побратися і не бажає чекати. Пілотний проект Мін'юсту розширено ще на 8 міст", - повідомив він.

За словами Петренка, тепер одружитися за новою швидкою й зручною процедурою можна у Вінниці, Дніпрі, Луцьку, Миколаєві, Кам'янці-Подільському, Рівному, Житомирі та Харкові.

"Загальна кількість міст, де діє наш пілот, зросла до 14. А з моменту запуску цією послугою вже скористалося майже 3600 пар. Ми й надалі працюватимемо над розширенням проекту, аби кожен українець міг скористатися нашими сервісами без черг, без бюрократії і з максимальним комфортом", - наголосив міністр.

Нагадаємо, для оформлення необхідно подати паспорт і, якщо в когось весілля не перше, свідоцтво про розлучення. Чекати місяць, який ще за радянськими правилами давали закоханим для перевірки почуттів, уже не треба. Свідоцтво про одруження можна отримати того ж дня.

Як розповідав раніше начальник головного територіального управління юстиції у Києва Станіслав Куценко, вартість нової для України послуги – оформлення та проведення шлюбної церемонії за 24 години – коливається від 150 гривень до 6 тисяч гривень, залежно від міста та обставин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
нхя не смішно Показати IP 5 Січня 2017 14:39
А розлучитись за добу? - Непорядок!
Петро Показати IP 5 Січня 2017 14:57
А чому Павло Петренко міністр юстіциї холостяк нехай він перший приклад покаже одружившись за добу. А то нам всім чловікам шафа на голову впала а йому ні!
Аня Показати IP 4 Січня 2018 10:41
З чоловіком (іноземцем) планували одружитися за добу в Луцьку, сказали чекати 10 робочих днів. Однак трішки швидше вийшло розписатися у Львові за допомогою юристів
Viktoriia Показати IP 10 Лютого 2018 09:34
Чи насправді є така можливість, одружитися за добу? Скільки це коштує? Підкажіть будь ласка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus