USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Ковелі вперше зареєстрували «Шлюб за добу»

30 Листопада 2017 16:22
У Ковелі вперше зареєстрували «Шлюб за добу». Свої долі тут поєднали маріупольчанка Ірина Толстяная та ковельчанин Володимир Ващук, повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Вони познайомились на Cході. Хлопець півроку тому підписав контракт і поїхав в зону АТО.

Як він розповідає, майже одразу зустрів там свою Ірину і вони покохали один одного з першого погляду. Приїхав разом з нареченою до Ковеля у відпустку і вирішили побратися. У РАСЦі довідалися, що це можливо зробити швидко.



Через тиждень Володя з Іриною знову поїдуть на схід. Він повертається на службу, вона - на роботу. Але, як запевнили, через два роки по завершенню контракту, неодмінно приїдуть у Ковель і тут розбудовуватимуть свою сім’ю.


«Прийняла це з радістю. Кожна мама хоче, щоб у її дітей все було добре. Коли син йшов служити, я відчувала, що це не просто так, а є на це причина. Там він зустрів свою Ірину. Бажаю, щоб Бог благословив їх шлюб, їхні відносини, щоб вони кохали одне одного, розуміли та підтримували у всьому», – схвильовано розповідає мама Володі Інна Ващук.




На Волині вже 360 пар скористались послугою «Шлюб за добу», поки це було доступно в Луцьку. А відтепер і ковельчани та мешканці Нововолинська можуть одружитись за 24 години завдяки пілотному проекту.

Перша церемонія відбулась у сесійному залі, а надалі – це буде приміщення міського ЦНАПу або інше, яке оберуть молодята.

Послуга є платною. Її вартість - 1160 гривень. Сьогодні для неречних вона була безкоштовною, адже учасники АТО звільняються від цього фінансового збору.

Нині, ковельчани можуть офіційно зареєструвати свої стосунки в рамках пілотного проекту «Шлюб за добу».

Для цього потрібно звернутися до центру надання адміністративних послуг, який знаходиться у Ковелі за адресою: вул. Незалежності, 73, тел.(03352) 61732, 71719. Тут наречені заповнюють заявку на проведення державної реєстрації шлюбу і складають договір про надання послуг з організації проведення державної реєстрації шлюбу.

Із заповненою заявкою люди, які вирішили створити сім’ю, відвідують Ковельський міський відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Волинській області, що на вул. Кармелюка, 4, де подають заяву на державну реєстрацію шлюбу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Чувак Показати IP 1 Грудня 2017 16:46
Я вже зрадів, думав в Ковелі вперше зареєстрували одностатевий шлюб.
Катерина Показати IP 5 Лютого 2018 15:29
Чи може подати заяву на шлюб наречена або нареченими, чи обов'язково бути у двох?
Ян до Катерина Показати IP 17 Лютого 2018 11:51
Сьогодні питали - обов'язкова особиста присутність обох.
Анонім Показати IP 12 Березня 2018 21:22
Скільки часу проходить від подання заяви до одруження?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus