USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Уряд готує законопроєкт про новий статус англійської та полегшить її вивчення, – Шмигаль

18 Червня 2023 13:54
Уряд хоче законодавчо закріпити англійську як мову міжнародного спілкування. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Україна відкрита для світу. Паралельно з інтеграцією України в ЄС посилюємо співпрацю з міжнародною спільнотою. Разом з цим зростає потреба в людях зі знанням англійської мови. Її вивчення має стати більш доступним для українців. Провели нараду з цього питання за участю Мінцифри та Мінкульту. Готуємо проєкт закону, який, зокрема, закріпить англійську як мову міжнародного спілкування. Водночас напрацьовуються рішення, які зроблять вивчення англійської доступнішою для всіх охочих», – йдеться у повідомленні.

На переконання Шмигаля, нововведення допоможе затвердженню України як регіонального лідера.

«Після перемоги ми розпочнемо масштабний проєкт відновлення України. Очікуємо прихід низки іноземних компаній та інвесторів, які розвиватимуть тут свій бізнес і створюватимуть робочі місця. Англійська мова відкриває широкий доступ до знань, ринку праці, інформаційних та культурних продуктів, вищої заробітної плати. Ці переваги мають отримати й українці, що допоможе затвердженню України як регіонального лідера», – додає Шмигаль.

Уряд України розробив законопроект про функціонування англійської мови як мови міжнародного спілкування ще торік у серпні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Шмигаля Показати IP 18 Червня 2023 15:36
Не цікавить не ціни на базары ні стан економіки . Англійською мовою займаютися має інше відомство
Анонім до Шмигаля Показати IP 18 Червня 2023 19:02
"базары" чи базарі ?
Патрiот Показати IP 18 Червня 2023 16:24
Ви зi своею мовою зробили чорт знае що .свою вивчить. Кому вона потрiбна ваша англiйська. Ще трохи - будете вчити китайську i росiйську.
ПТН ХЛО до Патрiот Показати IP 18 Червня 2023 20:14
запхай свою російську собі у сраку
Леонід Показати IP 18 Червня 2023 16:55
Чому усі українські діти добре знають російську мову? А тому,що усі улюблені мультики дубльовані російською! Якби ж вони звучали на мові оригіналу,тобто англійською-ефект був би протилежним. Чому в західних країнах голівудські фільми йдуть англійською, а знизу екрану тільки титри? Ось з цього і починається розуміння і приняття мови.
Тур до Леонід Показати IP 18 Червня 2023 17:11
Можна подумати, що ти щось кумекаєш тою англійською. Та тобі, хлопче, хоч з ранку до самого вечора мультіки демонструй без перерерви на обід, то так ти іноземну мову ніколи не вивчиш. То треба в інститут іноземних мов тобі йти
Nikka до Леонід Показати IP 19 Червня 2023 10:00
STFU.
Василь Показати IP 18 Червня 2023 18:08
Для розвитку України потрібно знати англійську.але це питання міністерства освіти.
Ги до Василь Показати IP 19 Червня 2023 10:02
Красти менше треба. І політиків українців. А не чужеземців. У вас там навіть афганці сидять, а українців зась.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus