USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Шок-платіжки» за комуналку виявилися протизаконними

22 Листопада 2016 16:56
Підвищення тарифів в Україні є протизаконним, оскільки комісія НКРЕКП не передбачена Конституцією.

Про це виданню Politeka повідомила юрист Ольга Марченко, коментуючи ситуацію навколо комунальних платежів.

«За великим рахунком, всі ці тарифи є незаконними. Причиною цього є те, що їх затверджує комісія (НКРЕКП, – ред.), яка є не конституційною. Вона не передбачена Конституцією України, а, отже, діє поза зоною своїх повноважень», – зазначив співрозмовник видання.

Нагадаємо, з жовтня вартість опалення у багатоповерхівках значно подорожчала. Киянам прийшли платіжки із більшою ціною у 5-6 разів, порівняно із таким періодом торік. Власники трикімнатної квартири на 70 квадратних метрів у жовтні 2015 платили 344 гривні за опалення, а зараз їм прийшли платівки на 1680 гривень.

Методика розрахунку вартості гігакалорій затверджена Кабміном, а різниця в рахунках виникла через плутанину при переході на теплолічильники. Про це повідомив комерційний директор ПАТ «Київенерго» Євген Бушма.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Йопрст Показати IP 22 Листопада 2016 18:14
Кияни- від Волині зарплата у декілька разів більша- так що це нормально хай платять

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus