USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Шокін знайшов підстави повернутися в крісло Генпрокурора

29 Березня 2017 17:20
Віктор Шокін може повернутися на посаду Генерального прокурора, оскільки при голосуванні за його відставку народні депутати буцімто «кнопкодавили».

Про це заявив адвокат Шокіна Микола Олефіренко, передає Інтерфакс-Україна.

«Рішення Верховної Ради про відставку Віктора Шокіна прийняли з порушеннями чинного законодавства України. Одне з найбільш кричущих - порушення процедури голосування в Раді. Якщо простою мовою – «кнопкодавство».

Депутати на всіх засіданнях зобов'язані голосувати особисто - це пряма норма Конституції, закріплена в статті 84. Нещодавно ми отримали докази того, що під час голосування за відставку Віктора Шокіна незаконно використовували картки відсутніх депутатів. Крім того, допустили інші порушення процедури», - розповів адвокат.

Як повідомлялося, колишній генпрокурор Віктор Шокін намагається через суд поновитися на посаді. Відповідний позов подав до Вищого адмінсуду. Розгляд призначили на 10 квітня на 15:30. В історії України вже був подібний випадок. Генпрокурор Святослав Піскун у 2004 і 2007 роках через суд призупиняв наказ про своє звільнення.

Нагадаємо, 19 лютого 2016 року Генеральний прокурор України Віктор Шокін написав заяву на звільнення. 29 березня Верховна Рада дала згоду на звільненняВіктора Шокіна з посади генерального прокурора України.

Як відомо, Шокіна звинувачували в розвалі гучних справ проти людей Януковича, спуску на гальмах резонансних розслідувань, через що ЄС змушений знімати санкції з фігурантів списку.

Раніше Президент України Петро Порошенко у своєму зверненні заявив, що попросив Генерального прокурора України Віктора Шокіна написати заяву про відставку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus