USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Шокуючі ціни за комуналку: за січень лучани можуть заплатити ще більше

25 Січня 2019 12:27
Люди нарікають на зростання вартості послуг в платіжках, особливо – за опалення та за гарячу воду. Втім, треба бути готовими до того, що за січень доведеться заплатити ще більше, йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Більше двох, а то й трьох тисяч – стільки платити за комунальні послуги при мізерних пенсіях та зарплатах люди не в силах. Соцмережі рясніють обуреними коментарями про захмарні цифри в платіжках.

«Основною причиною є підвищення ціни на газ. Це є основна причина, хоча є низка інших складових, які не переглядались в складі тарифу, теж були переглянуті: і вартість електроенергії, яка збільшилась на 10%, вартість холодної води – також збільшилась.

Мінімальний розмір заробітної плати був переглянутий по підприємству» + 0.55 – 1.03 «Енергоносії складають близько 80% затратної частини нашої калькуляції по вартості теплової енергії», – каже заступник директора з комерційних питань ДКП «Луцьктепло» Віктор Мельник.

З його слів, в лютому люди заплатять ще більшу вартість, адже тарифи у 2019 році зросли.



«Переглянуті були ціни на газ з 1 листопада. Зараз оплачують ті послуги, які були отримані в грудні.

Є складність нарахування в тому, що саме до 20 числа прорахунок йде за старими тарифами, а з 21 числа за 11 днів за новими тарифами. Тут якраз таке усереднене значення – вони не великі і не малі.

Хоча вже січень місяць є показовим. Люди платитимуть в лютому, будуть орієнтуватися на цю суму – 42 грн 39 копійок – тобто в людей буде враження ніби ще тарифи виросли», - каже Віктор Мельник.

Якщо ціни на газ знову зростуть – тарифи на комуналку стануть ще більшими. А з 1 травня, згідно з меморандумом про співпрацю між Україною і Міжнародним валютним фондом, вартість газу збільшиться на 15%.

Нагадаємо – вартість газу з першого листопада 2018 року вже підвищувалася на 23,5 %. Це все при тому, що у червні 2017 році нинішній Президент України Петро Порошенко обіцяв – буцімто ціну на газ - знизять.

«Однак, схоже, «щось пішло не так» і обіцянки так і лишились обіцянками - згідно з меморандумом вже з 2020 року українці платитимуть за газ за ринковими цінами. Нині люди бідкаються – суми у платіжках за комунальні послуги чималі. А зарплати і пенсії збільшувати влада не поспішає», - йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

«Дуже важко. Стареньких шкода. Дійсно в людей депресія. Треба щось змінювати», - каже керуюча відділенням «Ощадбанку» Ірина Суркова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
apis Показати IP 25 Січня 2019 12:47
Пусть борцов за новую жизнь на Театральный майдан пригласят,и тем им напомнят,что они пять лет назад обещали.Тупые лохи....
Коля Показати IP 25 Січня 2019 12:49
І що? Хто щосб робить? Наприклад, депутати яких люди обрали Президент? І Такий Уряд чому ще не у відставці? Чому не вимагають відставки такого Уряду??!!! Українців винищують
Корiнний лучанин до Коля Показати IP 25 Січня 2019 13:16
Не вiрю ,щоб майданна Влада могла займалась знищенням украiнцiв. Це ж народна влада.всi на вiче
Я Показати IP 25 Січня 2019 13:08
Стареньких шкода, але вони хоч на субсидію можуть розраховувати. Переді мною жінка за комуналку з адресою пр. Волі 19, не вказуватиму квартиру заплатила 32 грн, !!!! Решту скбсидія покрила. А мені за 2х кімнатну треба 3060 грн викласти, і зарплата далеко не 10-20 тис, як розказують можновладці про середньомісячні заробітки украінців. І субсидія не положено, і в квартирі далеко не жара.
Анонім Показати IP 25 Січня 2019 13:13
Зате томаса маємо та розбрат у державі
Степан (Крымчанин) до Анонім Показати IP 25 Січня 2019 14:27
Томас є, незабаром Джеррі всім прийде.
ан Показати IP 25 Січня 2019 13:18
треба було лучанам . коли харант приїжав запитати про комуналку пенсії . а не радіти і руки цілувати
К.лучанин до ан Показати IP 25 Січня 2019 14:34
А Ви чули, як відреагував "харант" у Черкасах. на запитання чоловіка : КОЛИ ВИ ПОБОРЕТЕ КОРУПЦІЮ? ( питання прозвучало на російській мові). А "харант" у відповідь обізвав чоловіка московським сепаром і відвернувся спиною . Доступ до "харанта" фільтрувався охороною. Щоб його дістати , треба робити як французи! Отож бо, а ви докоряєте лучанам... В нас немає демократіії справжньої, щоб влада дійсно служила людям, нам цю демократію ще треба виборювати. Я весь час згадую ЧОРНОВОЛА В.М., шкода що його немає з нами і шкода що не обрали тоді ПРЕЗИДЕНТОМ УКРАЇНИ. Нам таких людей треба !
К.лучанин Показати IP 25 Січня 2019 13:37
Шановні УКРАЇНЦІ! Тепер Ви побачили яку державу ми збудували ! Всі хотіли мати незалежну. соборну та процвітаючу Україну, а що отримали? Погань дорвалась до влади на ваших горбах і збагачується шаленно за рахунок народу . Це не є ринкова економіка,це є грабунок народу. Колись держсекретар США сказала, що всі 20 років Президенти України та влада тільки те й робили що грабували свій народ. Ми йе й самі бачили, але це прозвучало офіційно. Все, більше нічого додавати. ВИБОРАТИ ВЛАДУ ТРЕБА ПОМІРКОВАНО,не за ТОМОСИ та обіцянки НОВОГО ЖИТТЯ, бо воно чимраз стає ГІРШИМ. Війна (ООС, АТО) дає можливість владі і далі красти та наживатись та брати позички у МВФ для боргів наступним поколінням українців.
ан до К.лучанин Показати IP 25 Січня 2019 15:29
то хоть би спроби зробили щоб не думав, що всі раді.
Споживач Показати IP 25 Січня 2019 16:25
Немає в жодній країні такого поняття,як "комуналка".Що це таке,поясніть?Є плата за газ,електроенергію-це ТОВАР.Отримав товар-заплатив по приладу обліку-все.І є плата за послуги,різні.Оплата по засобах обліку(тепло,вода).І оплата за утримання будинку і вивіз сміття.Діють розцінки за площу і зареєстрованих осіб,поки що цей "совітський"рудимент ніяк не скасують.Все інше також індивідуально-інтернет,телефон,охорона,домофон...От тарифи-це інше питання.Поки що монополісти нам диктують умови,та і уряд "влізає"в невластиву йому роль.
Споживач Показати IP 26 Січня 2019 09:44
Читаєш коментарі і таке враження,що люди живуть в зазеркаллі,в ілюзії обману себе.Не буде газ 8,5,а електроенергія -1,68,а буде 11-12 газ і електроенергія 2-2,30.І що?Відповідно зростуть тарифи на опалення,гарячу воду,холодну,утримання інше...А отже потрібно готуватись і гуртуватись,щоби разом економити і в разі потреби відстоювати свої права.Ніхто ніяких фактів тут не наводить,пропозицій і поготів,а одна балаканина і принцим "сам дурак".Ну тоді нехай щастить.
Степан (Крымчанин) Показати IP 26 Січня 2019 12:25
О, кляті москалі, тарифним геноцидом гноблять. Треба негайно резолюцію ПАРЕ проштовхнути.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus