USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Шольц заявив, що німецька зброя відіграла вирішальну роль у недавніх успіхах України

15 Вересня 2022 11:01
Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що німецька зброя зіграла «вирішальну» роль у недавньому успішному контрнаступі України.

Про це він сказав на пресконференції з прем’єр-міністром Грузії Іраклієм Гарібашвілі в Берліні, пише «Європейська правда» із посиланням на Politico.

«Можна сказати, що та сама зброя, яку Німеччина зараз надала Україні, є вирішальною для розвитку конфлікту на сході України, і вона також зробила різницю у військових діях», – сказав Шольц.

Відповідно до урядового списку, Берлін поставив 10 гаубиць Panzerhaubitze 2000, 24 зенітні самохідні артилерійські установки Gepard і різне легше озброєння.

Канцлер додав, що незабаром Німеччина також поставить в Україну зенітно-ракетний комплекс IRIS-T, який є «сучасним обладнанням, яким не користується навіть Бундесвер».

Але Шольц знову виключив постачання в Україну танків Leopard або БМП Marder, наполягаючи на тому, що такі кроки мають бути узгоджені між союзниками і що жодна інша країна не надсилає в Україну західні бойові танки.

«Позиція всього уряду Німеччини – усіх його членів і партій, які його підтримують – залишається в тому, що односторонніх дій Німеччини не буде», – сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
777 Показати IP 15 Вересня 2022 11:28
Ага и бабки за газ и нефть для Путина.чего про них не сказал.фриц?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus