USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Шопенівська весна лучан у Польщі

11 Березня 2015 09:34
«Учні та викладачі Луцької музичної школи №1 імені Ф.Шопена повернулися з Польщі, де з успіхом демонстрували власну майстерність. Про це повідомили у відділі інформаційної роботи міськради.

5 березня юних артистів та їх наставників з концертом (за творчістю Фридерика Шопена та Лесі Українки) тепло зустрічали глядачі у Білгорайській музичній школі (Республіка Польща). Твори Фридерика Шопена виконували Макар Войнаровський (викладач – Світлана Бєляєва), Анна Єфіменко, Анна-Дарина та Анастасія-Іванна Собко (викладач – заслужений працівник культури України Ірина Циганкова).

Романси на вірші Лесі Українки виконали викладачі школи Олена Богдан та Ірина Марчук у супроводі концертмейстерів Ірини Циганкової та Світлани Бєляєвої.

Наступного дня піаністи взяли участь у VII Міжнародному конкурсі піаністів «Молоді віртуози» імені К.Черні (м. Замость). Голова журі конкурсу, професор Познаньської музичної академії імені І.Падеревського – Анжей Татарський, високо оцінив підготовку луцьких конкурсантів. Серед 19 учасників молодшої вікової категорії Макар Войнаровський став лауреатом ІІ премії, Анастасія-Іванна Собко отримала диплом з відзнакою. Серед 20 конкурсантів середньої вікової категорії Анна Єфіменко стала лауреатом ІІ премії, Анна-Дарина Собко отримала диплом з відзнакою.

Усі учасники конкурсу та їх наставники мали можливість послухати концертний виступ А.Татарського, який виконав твори К.Шимановського, Е.Гріга, К.Дебюссі та інших відомих композиторів.

Поїздка відбулася за підтримки Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus