USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Шоста книжкова виставка – це серйозно, – Клімчук. ФОТО

5 Травня 2011 16:39
На Волині стартувала шоста книжкова виставки-ярмарок «Книги Великої Волині», присвячена 20-й річниці Незалежності України.
Відкрити виставку-ярмарок завітали чиновники як області, так і Луцька, творча інтелігенція краю, освітяни та представники духовенства.
Голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук зазначив, що він радіє добрим традиціям книговидання на Волині.
«Шоста виставка – це вже дуже серйозно для книговидавців та волинян. Це такий собі проект, який став для нас народним проектом, адже тут дуже багато осіб і виконавців. Я хочу констатувати той факт, що Волинь реально одна з небагатьох областей України, яка реально підтримує книговидавництво», – похизувався Клімчук.
За словами губернатора в області на ці потреби 2011 року передбачено 700 тисяч гривень.
Клімчук поділився із журналістами своїми книжковими вподобаннями. Виявилося, що у губернатора настільної книги немає, натомість він читає 3-4 книги одночасно.
«Ввечері я читаю щось легке, хвилин п’ять – і все, книга відкладається і я вже сплю після робочого дня. Я різних авторів читаю. Класиків перечитую. На відпочинку – наукова фантастика. А от детективів не люблю», – розповів Клімчук.
У книжковому форумі бере участь 50 книговидавців, 20 з яких представляють Волинь. Серед книжкового розмаїття – книги на будь-який смак та вподобання.
На ярмарку можна придбати релігійну, дитячу, наукову, художню і публіцистичну літературу.
Також на численних стендах можна побачити підручники для школярів іа студентів.
Продемонструвати своє книговидавництво до Луцька приїхали поляки, литовці та білоруси.
Поряд із книжковими товарами народні умільці виставили речі народно-прикладного мистецтва. Протягом трьох днів книжкової виставки вони навчатимуть лучан та гостей міста виготовляти декоративні композиції із солоного тіста, соломи, складатимуть ікебани, показуватимуть, як робити сувеніри з кераміки та шкіри, малюватимуть на склі, а також виготовлятимуть дитячі іграшки.
Книжкова виставка-ярмарок «Книги великої Волині» триватиме з 5 по 7 травня. Основні заходи ярмарку проходитимуть у Волинському академічному обласному музично-драматичному театрі.


















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
відвідувач виставки Показати IP 5 Травня 2011 19:07
Оглянув. Стало сумно. Хотілось плакати. Сьогодні книга є надбанням дуже вузького кола людей, які не можуть не читати. До них належать ті інтелектуали, які розуміють, що знання можна отримати не з телевізора, а з книги. Настав час, коли можна отримати вищу освіту, не прочитавши жодної книги і вважати себе освіченою людиною. Це - драма сьогоднішнього часу. Одна з сторін цієї драми полягає в тому, що сьогодні, маючи гроші, можна видати все - навіть наклейки на сірникові коробки, чи тролейбусні талони. Такими "виданнями" рясніє виставка. Багато з них можуть зацікавити психіатра. Сьогодні знову стає актуальною фраза дідуся Леніна "В период поголовной безграмотности населения важнейшим из искусств является кино и цирк" (щоправда, більшовики її інтерпретували). Все наяву. Нинішні "інтелектуали" черпають знання з "ящика для ідіотів". Кіна мало, більше цирку. Маклери і брокери не можуть писати книги. Немає кому читати, а без читання не відбудеться ні вчитель, ні маклер, ні інженер, ні брокер, ні юрист. Читання - основа основ, тому нинішня освіта без читання, що ідол на глиняних ногах. Ще 20 років тому в обласній науковій бібліотеці в головному читальному залі на 150 місць ніде голці було впасти, сьогодні там сидить 2-3 студенти, які ще не мають компютерів. Від цього стає моторошно.
кормчий Богородичного Центра во граде-Киеве Показати IP 5 Травня 2011 21:15
...жаль, что нет фото стеллажа с книгами Богородичной церкви, представленные блаженным Иоаном. Свет Веры и Священного Грааля славян - да осияет он заблудших.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus