USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Штат Луцької міськради збільшать на 7 чиновників

24 Червня 2015 16:14
У Луцькій міській раді створять новий відділ, який перебере на себе повноваження Державної інспекції архітектурно-будівельного контролю. До цього відділу мають запросити на роботу семеро фахівців.

Відповідне рішення прийняли депутати міської ради під час 75 чергової сесії міської ради сьогодні, 24 червня.

Зі слів першого заступника міського голови Тараса Яковлева, цей відділ створюється на вимоги чинного законодавства щодо децентралізації. Зокрема, відділи державного архітектурно-будівельного контролю мають бути утворені при органах місцевого самоврядування і розпочнуть роботу з 1 вересня.

Створення цього відділу, на думку посадовця, дозволить вирішити проблеми контролю за будівництвом в місті та дозвільною процедурою. Адже неодноразово Луцьку міську раду пікетували невдоволені будівництвом мешканці обласного центру, а ось в інспекцію держархбудонтролю не пікетують.

Однак самі прецеденти стаються здебільшого тому, що в забудовники отримували декларації про початок будівництва в «не зовсім законний спосіб». Новостворений відділ отримає повноваження з будівельного контролю і

видаватиме дозвільні документи. Це може суттєво вплинути на стан справ, адже донедавна дозволи видавала державна інспекція, яка не має безпосереднього стосунку до органів місцевого самоврядування, які потім мають чимало проблем.

Працівники відділу матимуть повноваження, аби припинити незаконну забудову і збирати матеріали для звернення в судові інстанції щодо демонтаж незаконних забудов. Однак попередніх рішень державної інспекції відділ не зможе скасувати, лишень може аргументувати судові позови.

Відділ має бути самостійним підрозділом, до його складу мають увійти 7 чоловік: начальник відділу, заступник, діловод, юрист та 3 інспектори. Відтак, штат працівників Луцької міськради збільшать до 486 працівників (включно з технічним персоналом).

Тож депутати проголосували за проект рішення, щоб вже почати процедуру комплектації відділу, а він почав працювати з 1 вересня. Щодо того, скільки коштів з міського бюджету доведеться витратити на зарплату і комплектацію відділу – поки невідомо, оскільки Тарас Яковлев зізнався, що таких підрахунків ще не робили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Лучанка Показати IP 24 Червня 2015 16:19
Мало в міській раді працівників без обовязків то добавимо ще 7 щоб було кому платити гроші не за що , а за незадовільну роботу яка на даний час є.
Самір Показати IP 24 Червня 2015 16:21
А ще недавно вихвалялись, що провели скорочення!!
Коля Р. Показати IP 24 Червня 2015 16:25
Любі друзі, ну та ми завжди так робимо - 1 звільнили/2 прийняли.
опа Показати IP 24 Червня 2015 17:18
Ще сім хмирів, які будуть протирати штани, а керувати ними буде ХАБАРНИК МАТВІЇВ!!!
я Показати IP 24 Червня 2015 18:11
одного алкаша вигнали а сім дармоїдів взяли...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Андрій Показати IP 24 Червня 2015 21:41
Таке враження,що Тарасик далеко піде,як що вчасно не зупинять.Власне,є чосові рамки-жовтень 15-го...
Лучанка Показати IP 25 Червня 2015 11:04
А сформувати шляхом переведення з вже існуючих відділів слабо? А навіщо лагодити розбиті тротуари, краще пустимо гроші на зарплати держслужбовцям...
Марія Показати IP 25 Червня 2015 11:05
А коли конкурс на заміщення вакантних посад? Я хочу, візьміть мене,,,,!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus