USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Штраф на рівному місці: у Гірці Полонці – «ваговий» скандал

3 Квітня 2018 10:20
Відмінність у вазі майже у дві тонни та штраф у майже три тисячі гривень. Транспортна інспекція заробляє гроші на водіях вантажівок. Порушення зафіксувала у селі Гірка Полонка Луцького району.

Про це йдеться у сюжеті Sfera-TV.Lutsk.

На пункті зважування автомобілів, працівники інспекції склали протокол на водія приватного підприємства «ЕЛТРАНС», який надавав послуги ТзОВ «Україна-БАЇВ».

В автомобіля, за кермом якого був Віктор Новицький виявили перевантаження на понад дві тонни. Та водію це обвинувачення виявилось дивним, адже перед відправленням від проходив усі необхідні процедури і ніяких порушень не було.



Директор підприємства ТзОВ «Україна-БАЇВ» Ігор Павлович був здивований таким свавіллям збоку укртрансінспекції, тож попросив підтримки у голови обласної організації Аграрної партії України Ігоря Волошенюка.

Разом з водієм головний аграрій області поїхали на найближче підприємство, щоб повторно зважити автомобіль. Вагарі ТзОВ «Волинь –Зерно – Продукт» за адресою вул. Мамсурова, 10 зважили вантажівку та надмірної ваги не виявили.

Ваги «Волинь – Зерно – Продукт» справні та мають усі документи, які підтверджують їх роботу. Це підтверджує головний інженер Петро Войтович.

Після того, з новими результатами зважування, поїхали у Гірку Полонку аби повторно зважити автомобіль, але отримали відмову. Інспектори пояснюють своє рішення завченими фразами з витягів проектів рішень, а документів про повірку ваг та введення в експлуатацію не знаходять, змогли показати лише сертифікат від виробника ваг.

«Ми чекаєм групу на повторне зважування, щоб зафіксувати злочин, і буде написана відповідна заява у відповідні органи і буде подана в суд – на відстоювання своїх законних прав», - зазначив Ігор Волошенюк.

Під’їхав на місце події і головний транс інспектор Володимир Степанов та на прохання повторно зважити автомобіль також відреагував негативно, вочевидь, підозрював про приховані схеми своїх підлеглих.

На місце поста транспортної інспекції Ігор Волошенюк викликав поліцію, старший лейтенант патрульної поліції Федір Домальчук зазначив, що наразі слідство отримало безліч доказів та свідків, тож їх опрацювання займе приблизно два дні.

Отакий якісний контроль здійснює державна установа транспортна інспекція. На рівному місці правомірно перевозячи вантаж, ви можете отримати протокол та штраф на чималу суму.

Нагадаємо, нещодавно у Луцьку патрульні склали протокол на водія, який в'їхав у яму і пошкодив колесо свого автомобіля. ВІДЕО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Я в шоці Показати IP 3 Квітня 2018 10:38
Жесть!
мешканець Показати IP 3 Квітня 2018 10:47
в європі за перегруз на багато більший штраф впаяли би!!! і того там дорогі норм
Лучанка до мешканець Показати IP 3 Квітня 2018 11:26
В тому то і справа, що дійсного перевантаження не було.
valdis peish до мешканець Показати IP 3 Квітня 2018 11:32
не було перегруза просто хтіли намахати
віктор до мешканець Показати IP 3 Квітня 2018 16:25
я жив в Німеччині і я знаю від чого там дороги нормальні. щоб нормальні дороги були, треба їх нормальними робити. в Україні немає ні одної нормальної дороги. зробленої по людськи.
Корiнний лучанин Показати IP 3 Квітня 2018 11:45
Точно "хтiли"?
12134567 Показати IP 3 Квітня 2018 12:13
На кожні ваги крім сертифікату відповідності повинно бути "Свідоцтво про повірку засобу вимірювання", воно індивідуальне, діє певний термін та завіряється особистим пробірним клеймом (печаткою) того, хто проводив повірку. Без цього документу ваги - це металобрухт.
дурня! Показати IP 3 Квітня 2018 12:38
Перегрузи через Гірку Полонку точно в робочий час не їдуть. Вони об"їжджають той пост через навколишні села, або тихесенько відстоюються на узбіччі, чекаючи 18 години. Так, дорогу через с. Оздів на Лаврів і з виїздом на Боремельську трасу зруйнували вже вщент. Легковик там вже не проїде. І нікому нема діла до сільських доріг, ніхто їх не контролює. А через той пункт контролю їдуть дійсно тільки водії які впевнені у дозволеній вазі своїх авто.
віктор Показати IP 3 Квітня 2018 16:36
в Європі дорогу роблять так. спочатку жовтий пісок, потім ОБОВЯЗКОВО геотекстиль (без нього дорога ніколи не буде довго рівною) потім 30 сантиметровий,а на автобанах 50 сантиметровий шар каміння, потім шар щебня, а потім шар або асфальту, або бетону. часто ще знизу лзаливають основу бетоном. а не так як в нас робили дорогу на володимир з луцька. шар щебня перемішаного з чорною землею і зверху такий ще щебінь, тільки менший перемішаний з смолою.це означає що в жару з такої дороги остануться рожки і ножки. не вміють в нас дороги робити по тій причині що руки ростуть не з того місця...
Мыкола Показати IP 3 Квітня 2018 17:47
мало штрафу впаяли порушнику! хай вагу свою відремонтує!
вантажник Показати IP 3 Квітня 2018 18:40
Ця машина сьогодні на "Волиньзернопродукті" була. Вони спершу вивантажили пару тонн а потім почали зважуватися на вагах "Зернопродукту". Ясно, що після розвантаження машина буде легша. Ясно, що трансінспекція в курсі цих мутокі не схотіла переважувати.
Вааанька Мирррка Показати IP 3 Квітня 2018 22:29
Ваговий комплекс новий. Було вручення в кінці грудня 2017 року біля ОДА. На нову вагу не видається свідоцтво про повірку, а лише на 2-ий рік експлуатації. Відповідно ж на перший рік укрметртестстандарт дає сертифікат перевірки типу і сертифікат відповідності засобу вимірювальної техніки вимогам ДСТУ. А вага зернопродукту показує тільки масу автмобіля, а не його осьові навантаження. І ще одне, якщо щось не так, то є для цього суд, який прийме відповідне рішення. А запрошувати якесь недолуге Sfera-TV.Lutsk., якому пан Волошенюк проплатив за сюжет якось не серйозно. Плати гроші і не видумуй дурниць.
ASP до Вааанька Мирррка Показати IP 3 Квітня 2018 23:21
Підтримую! Штраф може бути виписаний не за загальних перегруз , а перегруз одної з осей! Що на вазі зернопродукту , яка є загальною для транспортного засобу , є неможливим!
Олександр до ASP Показати IP 4 Квітня 2018 11:56
Треба уважно було переглядати відео. Працівник укртрансбезпеки чітко сказав що перевантаження присутне і по одиночній вісі і по загальній(повній) масі автомобіля. Хотіли просто хабара. Перед святами гроші їм всім дуже потрібні, і такі "вагові комплекси" за останніх 2 тижня дуже активно працюють. Абсурд в тому що після Велидня там взагалі ніхто і нікого не буде зважувати.
Мартіні Показати IP 4 Квітня 2018 02:56
Трансінспекція не права там не було перевантаження,Волиньзернопродукт не возить перевантаження.транспортна просто
Горохівчанин Показати IP 4 Квітня 2018 07:04
Всі знають про те як зерновози возять вантажі-зокрема як в с.Терешківцях перед Гороховом стоять транспортники то десятки фур за 1км раптово створюють "відпочинок"... Дорога дійсно якості не як в Німеччині але послужить нам роки, а як перегрузи возити будуть то їй за рік с**ка буде. Штрафуйте!!! Молодці! Прохання до трансінспекції- поставте вагу в Берестечку, Радехові... Бо нашого брата інакше як нормальним Штрафом не навчиш!
Іів Показати IP 4 Квітня 2018 07:25
Так степанова зняли?!?
Автодорчик до Іів Показати IP 4 Квітня 2018 13:08
Хто мав зняти? Волошенюк?)))
Віктор Показати IP 4 Квітня 2018 16:24
Думаю що перевантаження все-таки було. Бо чому тоді водій не надав для підтвердження своїх слів товаро-транспортну накладну, яка виписується до кожного перевезеного вантажу і в ній вказано вага вантажу. В сюжеті телевізйники показували, як переважували вантаж на вагах ТзОВ "Волинь-Зерно-Продукт". Чому переважування відбувалося, коли водій виїжджав з території ТзОВ "Волинь-Зерно-Продукт", а не тоді, коли заїжджав. Можливо тут дійсно було підтасування ваги до потрібної норми. Стосовно коменту, що ТзОВ "Волинь-Зерно-Продукт" не возить перевантаженим транспортом, досить подивитися на дороги Пустомити - Терешківці та Ватин- Скірче. Дорогою це місиво, яке зробили їхні перегружені автомобілі, назвати важко.
Василь Показати IP 8 Квітня 2018 11:08
Мене також дістали роздовбані дороги, але в цьому випадку працівники трансбезпеки повинні були повторно зважити автомобіль і в разі відмінності з першим зважуванням було б зрозуміло махінації водія, а так виглядає що вага справді підкручена!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus