USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Штрафи за вилов риби різко зросли

14 Грудня 2011 12:55
Кабмін різко збільшив відшкодування за незаконне добування цінних видів водних біоресурсів.

Про це повідомили у прес-службі Волиньдержрибоохорони.

Кабінет Міністрів прийняв постанову № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів».

Нова постанова передбачає підвищення розмірів відшкодування за вилов цінних видів риби в середньому в 17 разів, а за окремими видами – до 100 разів.

Зокрема за 1 екземпляр щуки рибалка заплатить 340 гривень, товстолоба – 255, лящ обійдеться браконьєрам у 170 гривень, лина – 119, плітка – 85.

Один екземпляр верховодки, сріблястого карася, окуня вартуватиме горе-рибалкам 17 гривень. Щодо штрафів за використання заборонених знарядь лову, то вони лишилися незмінними.

Крім того, Державне агентство рибного господарства та громадські організації підготували відповідні пропозиції щодо внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення. Вони передбачають значне підвищення штрафних санкцій.

Так, за грубе порушення правил рибальства пропонують нараховувати від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Окрім того, конфіскують знаряддя і засоби вчинення правопорушення. Наразі такий штраф становить від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів.

Рибалок-любителів теж не оминули увагою. Вилов риби в кількості, що перевищує встановлену правилами любительського і спортивного рибальства добову норму, кваліфікується грубим порушенням. Тобто понад 3 кілограми риби з водойм загального користування рибалці не винести.

А якщо спробувати, то є ризик заплатити штраф у розмірі від 340 до 680 гривень. Заберуть, зокрема, і всі рибальські знаряддя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Тарас Показати IP 14 Грудня 2011 13:42
ПІДТРИМУЮ ! І за незаконний вилов риби потрібно ввести кримінальну відповідальність ! А то ці "дайвери" і бракон"єри тільки те і роблять,що все знищують... ВИРОДКИ ТУПОГОЛОВІ !!!
Любитель Показати IP 14 Грудня 2011 17:02
Пропоную сіткарів-браконьєрів, електролюбителів та павучників розтрілювати на місці...
Закон! Показати IP 16 Грудня 2011 09:08
Тарасе, кримінальна відповідальність за незаконний вилов риби є: ст. 249 Кримінального Кодексу України. Там окремо поділено за вилов сітками, неводами і т.д., коли збитки великі, і коли виюухівкою електровудкою і т.д.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus