USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Штучне гальмування утворення ОТГ забирає можливість розвитку», - депутат

4 Травня 2018 20:35
Про складність децентралізаційних процесів на Ківерцівщині, приєднання Прилуцького до Луцька, а також про перспективи розвитку Олики як історико-культурного центру краю в прямому ефірі програми «Відкрита влада» на телеканалі «Аверс» розповів депутат Волинської обласної ради від УКРОПу Олександр Омельчук.

Про це інформує прес-служба волинського УКРОПу.

Нагадаємо, що згідно з перспективним планом формування територій громад Волинської області передбачено утворення 6 ОТГ. Нині ж утворилися лише дві – Цуманська та Жидичинська. Олександр Омельчук переконаний, що проблема гальмування реформи викликана недостатньою обізнаністю населення з усіма перевагами та перспективами розвитку в громаді. Зокрема, депутат наголосив на актуальному питанні об’єднання Прилуцького з Луцьком.

«Жителі Прилуцького заслуговують на сучасні дитячі садочки, школи, на хороші дороги. Все це стане результатом об’єднання з Луцьком. Важливо, що і місто шукає компроміс заради об’єднання», - зазначив депутат Волинської обласної ради Олександр Омельчук.

За словами депутата, будь-які дії вчинені з метою гальмування утворення ОТГ забирають у громади можливість розвитку.

Крім цього, в прямому ефірі також обговорювали перспективи розвитку Олики як історико-культурного центру, а також заходи для створення відповідних умов для пацієнтів Олицької психіатричної лікарні.

«Насамперед потрібен інвестор, який готовий виділити великі кошти для перетворення Олики на культурний центр. Спадщина Радзивіллів, частина якої зберігається у фондах Волинського краєзнавчого музею, мала б нарешті повернутися до Олики і бути представлена у музеї. Крім цього, актуальним, насамперед для 395 працівників і пацієнтів закладу, залишається питання створення сучасного медичного закладу на базі психіатричної лікарні», - зазначив депутат.

Ще одна проблема Ківерцівського району – відсутність контролю у лісовій галузі. Варто зазначити, що саме лісові господарства в нашому регіоні залишаються основними бюджетонаповнюючими.

«У лісовій галузі ми спостерігаємо велику кількість проблем. Насамперед це те, що лісовози розбивають сільські дороги, а місцеві жителі мають нелегальні пилорами. Ми проінспектували цю ситуацію під час виїзної роботи екологічної комісії. На жаль, для вирішення проблем цієї галузі знадобиться ще чимало зусиль та часу, бо необхідне насамперед усвідомлення людей, які наслідки матиме їхня діяльність для регіону», - підсумував депутат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
1 Показати IP 5 Травня 2018 21:16
В луцьку не можуть побудувати ні школи ні садочка. Об'єднання Прилуцького з луцьком вигигідне тільки луцьку. А то землі під забудови багатоповерхівок вже пороздавали.......тепер лізуть в село.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus