USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Швейна фабрика пошила для ЗСУ неякісну форму: держава зазнала 35 млн грн збитків

11 Серпня 2023 11:44
У Києві правоохоронці викрили директора приватної фірми, який присвоїв гроші, що мали йти на виробництво форменого одягу для ЗСУ. Йому повідомили про підозру.

За даними слідства, у 2022 році військова частина та швейна фабрика уклали договір на поставку форменого одягу для військовослужбовців, пише Бабель.

Умови договору передбачали поставку вітровологозахисних і утеплених зимових курток, а також літніх польових костюмів. Загальна вартість угод становила 35 млн грн.

Скориставшись нагальною потребою в забезпеченні українських військовослужбовців одягом, компанія отримала спочатку передоплату на суму понад 5 млн грн, а згодом решту обумовлених договорами коштів.

Однак поставлені товари виявилися неналежної якості.

За висновками експертів, передана військова форма не відповідає технічним умовам і не може використовуватися за призначенням. Сума завданих збитків становить понад 35 млн грн.

Наразі розглядають питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Встановлюють інших причетних до вчинення злочину осіб, зокрема серед військових посадовців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Оксана Показати IP 11 Серпня 2023 13:20
А держава чому не підготувалась до війни? До шашликів готувались? Хтось погодився пошити з того, що знайшли на напівпорожніх складах чи ввезли з-за кордону з величезними труднощами. А тепер човпемо того, хто зумів одягнути солдат. Чи краще щоб вони були без зимової форми? Чи знову хай волонтери або самі ж ЗСУ за свої гроші купують?
Тур до Оксана Показати IP 11 Серпня 2023 14:09
Отож
Анонім до Оксана Показати IP 11 Серпня 2023 14:46
Пропоную вдягнути вас в гів*ну форму за хороші гроші і зимою запхати в окоп на місяць як ви після цього заспіваєте.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus