USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Швейцарія по пенальті сенсаційно «викинула» Францію з Євро-2020

29 Червня 2021 07:00
Франція та Швейцарія 28 червня зіграли між собою в 1/8 фіналу Євро-2020. Команди видали справжній гольовий трилер, у якому переможцями стали швейцарці.

Про це повідомляє 24 канал.

Франція із першого місця групи F вийшла у плей-офф Євро-2020. Команда Дідьє Дешама випередила Португалію, Німеччину та Угорщину у групі «смерті».

Швейцарці вийшли в 1/8 фіналу через число чотирьох найкращих збірних, які посіли у своїх групах треті місця.

Збірні востаннє виходили на одне футбольне поле на Євро-2016. Тоді той матч завершився «сухою» мировою 0:0.

Уже на початку зустрічі найкраще на другому поверсі після розіграшу кутового зіграв захисник Франції Варан. Але удар у футболіста «Реала» зовсім не вдався. Команда Дідьє Дешама дуже активно розпочала матч, постійно тримаючи у напрузі швейцарських футболістів.

Як грім серед ясного неба

Натомість забили гості. Цубер показав свою техніку, виконав чудову передачу у штрафний майданчик суперника, де Сеферовіч ударом головою шокував Льоріса – 0:1. Зміна тактики Дідьє Дешамом не спрацювала.

Удари Мбаппе та Рабіо були повз ворота. Зовсім не вдавалась гра одному з фаворитів Євро-2020. Французи на фоні Швейцарії виглядали беззубо. Гості абсолютно нічого не давали створити команді Дешама.

Швейцарці загрожували воротам французької збірної переважно після стандартів. Команди пішли на відпочинок за мінімальної переваги у рахунку гостей з Швейцарії 0:1. У перерві матчу тренеру Франції прийшлось добре поламати голову, щоб змінити гру своїх підопічних.

Рятівник Бензема

На початку другого тайму гості змарнували вбивчий момент. Після прострілу Емболо відразу два футболісти Швейцарії промахнулись по м’ячу.

На 55-й хвилині Швейцарія могла забити вдруге – пенальті. До позначки підійшов Родрігес, але переграти Льоріса не вдалось. Французький голкіпер продемонстрував свою майстерність та вгадав напрямок удару. Цей момент став ключовим у зустрічі.

На 57-й хвилині Мбаппе віддав фантастичну розрізну передачу, адресатом якої став Бензема. Нападник опинився перед голкіпером і з близької відстані прошив сітку воріт – 1:1.

Уже через дві хвилини французи перевернули хід гри з ніг на голову. Бензема знову красень. Після удару Грізманна першим на м’ячі був Карім та ударом головою вивів Францію вперед – 2:1.

Не можна сказати, що такий тиск Франції створив море проблем Швейцарії. Гості не склали руки, а продовжували нав’язувати свою гру.

На 75-й хвилині Погба збільшив перевагу господарів. Півзахисник «Манчестер Юнайтед» наважився на удар з дальньої відстані та не прогадав. М’яч за неймовірною траєкторію влетів у дев’ятку воріт Зоммера – 3:1.

Камбек Швейцарії

Уже через сім хвилин Сеферовіч побіг назустріч дотепній навісній передачі, яку виконав Мбабу і з легкістю переграв голкіпера – 3:2.

Швейцарці самовіддано кинулись рятувати поєдинок. Вони навіть зрівняли цифри на табло, але арбітр скасував взяття воріт через офсайд у Гаврановича. Таке бажання не могло не бути винагороджене. У доданий арбітром час гості зрівняли рахунок завдяки удару все того ж Гаврановича – 3:3.

Уже в останні секунди основного часу Коман потужним ударом пробив у каркас воріт – поперечина врятувала швейцарців.

Шалене дійство в 1/8 фіналу

Павар не використав чудовий момент вдруге вивести свою збірну вперед. Відмінну гру на лінії продемонстрував Зоммер та у розкішному стрибку парирував удар. У додаткові овертайми були футбольні гойдалки у виконанні обох команд.

Перша 15-хвилинка минула без голів. Все ближчими ставали збірні до першої серїі післяматчевих пенальті на Євро-2020. Другий додатковий тайм Франція та Швейцарія розпочали дуже обережно. У збірних не було права на помилку. Занадто велика ціна помилки була в останній 15-хвилинці.

Мбаппе відгукнувся на розрізну передачу, уникнув офсайду. Але «10-ка» французів знову схибила. Команди вирішили переможця за серією 11-метрових ударів.

Футбольна лотерея

Гавранович та Погба потужними ударами під поперечину реалізували свої 11-метрові удари. Команди йшли нога у ногу не лише в основний та додатковий час, а й у серїі пенальті – 3:3. Хоча напрямок удару Тюрама голкіпер Швейцарії вгадав. Льоріс теж дотягнувся до м’ячі після пострілу Варгаса, але не зумів стати на шляху голу – 4:4.

Мбаппе першим схибив з позначки. Швейцарія – в 1/4 фіналу Євро-2020.

Швейцарія у чвертьфіналі зіграє проти Іспанії. Матч відбудеться 2 липня у Санкт-Петербурзі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Куні Показати IP 29 Червня 2021 07:16
Шикарний матч і купа емоцій!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus