USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Франції та Італії триває сильний потоп через шторм: 2 людей загинули, 24 зникли безвісти

4 Жовтня 2020 09:35
У гірському районі на південному сході Франції та півночі Італії тривають сильні дощі, які викликали затоплення. Через стихію вже загинули двоє людей, а ще принаймні 24 вважають зниклими безвісти.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на Associated Press.

Трохи контексту. У ніч на 3 жовтня південний схід Франції накрив потужний шторм «Алекс»; стихія дісталася й сусідніх північних районів Італії, спричинивши значне підтоплення. Вода зруйнувала мости, заблокувала дороги й знеструмила тисячі будинків.

Через стихію в Італії загинув рятувальник; пізніше там знайшли тіло ще одного чоловіка. Загалом 16 людей у країні вважають зниклими безвісти. Більшість із них подорожували на автівках через французько-італійський кордон. Серед них — двоє німців із онуками віком 11 і 6 років.

Італійські рятувальники вважають, що вони не перебувають під безпосередньою загрозою. Нині вони шукають пастуха, якого вода затягла і віднесла в бік кордону з Францією. Його брат зміг врятуватися, схопившись за гілку дерева, кажуть рятувальники.

За останню добу в північній Італії випали рекордні норми опадів. Так, у регіоні П’ємонт вони склали 630 міліметрів, що є найбільшим значенням із 1958 року, а в муніципалітеті Верчеллі вода піднялася на рекордний за останні 20 років рівень.

Венеція, яка минулого року зазнала значних підтоплень, цього разу вперше випробувала систему дамб для захисту від води. Система виявилася дієвою: вона врятувала місто від значного потопу.

У Франції, довкола південно-східної Ніцци, за 12 годин випала майже річна норма опадів. Вода знищила або суттєво пошкодила понад сотню будинків. За словами прем’єр-міністра Франції Жака Кастекса, принаймні вісьмох людей вважають зниклими безвісти, серед них — двоє рятувальників, яких віднесло водою.

Для пошуку й порятунку людей у регіоні направили понад 800 рятувальників і військових. Їм допомагає авіація. Ще з п’ятниці, коли метеорологічні служби повідомили про сильний шторм, місцеві школи зачинилися, а людям радили не полишати домівки.

Стихія зачепила і Швейцарію: там закрили частину траси А2, що йде через Альпи, а в одному із селищ на сході країни евакуювали 13 жителів через підтоплення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus