USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Швейцарія просить допомоги у справі проти нардепа, який обирався від Волині

18 Травня 2015 15:23
Швейцарія просить у Києва допомоги у розслідуванні корупційної справи нардепа Мартиненка. Про це інформує Deutsche Welle.

Федеральна прокуратура Швейцарії звернулася до України і Чехії із запитом про надання правової допомоги у рамках розслідування кримінальної справи проти Миколи Мартиненка. Депутата підозрюють у корупції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що депутату від "Народного Фронту" загрожує штраф у мільйон франків і 5 років в’язниці.

Тим часом, сам депутат просив суд Швейцарії розблокувати 100 тисяч франків із його заблокованих рахунків, щоб оплатити роботу адвокатів. Він стверджує, що інформацію про кримінальну справу за хабар проти нього поширюють на замовлення олігархів Дмитра Фірташа і Сергія Льовочкіна.

“Федеральна прокуратура Швейцарії з 2013 року проводить розслідування кримінальної справи проти громадянина України за підозрою у підкупі іноземних чиновників”, – йдеться у відповіді прокуратури на запит Deutsche Welle. У відомстві підтвердили, що підозрюваним у цій справі є народний депутат України Микола Мартиненко.

“В рамках цього розслідування Федеральна прокуратура Швейцарії звернулась до правоохоронних органів Чехії і України із запитом про надання правової допомоги”, – повідомила речниця швейцарської прокуратури.

Корупція при будівництві ядерних реакторів?

У березні цього року швейцарські видання “Le Matin Dimanche” і “SonntagsZeitung” повідомили із посиланням на власні джерела у правоохоронних органах про кримінальну справу проти Миколи Мартиненка.

Раніше чеське видання Pravo писало, що в рамках розслідування цієї справи у штаб-квартирі чеської компанії Skoda JS відбулися обшуки. Згідно з інформацією чеських журналістів, цей виробник обладнання для атомних електростанцій разом з Мартиненком є ще одним фігурантом швейцарської кримінальної справи.

Skoda JS торік уряд України обрав як виконавця робіт із завершення будівництва третього і четвертого енергоблоків Хмельницької атомної електростанції. Микола Мартиненко – голова комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

Мартиненко заперечує

Микола Мартиненко назвав інформацію про розслідування в Чехії “піар-кампанією проти нього”. Згідно із заявою заступника голови парламентської фракції “Народного фронту”, за звинуваченнями на його адресу стоїть Росія, яка “хоче саботувати добудову енергоблоків на Хмельницькій АЕС і дискредитує компанію “Skoda JS”.

Водночас варто зауважити, що “Skoda JS” є дочірньою компанією російського холдингу ОМЗ, який перебуває під контролем “Газпромбанку”. Цей кредитно-фінансовий інститут частково належить “Газпрому”, а частково – групі осіб, імена яких не розкриваються. Банк перебуває у санкційному списку ЄС і США поряд із найбільшими державними банками Росії.

Заморожені рахунки

Рішенням від 15 серпня 2013 року прокуратура Швейцарії заморозила на рахунках у банках країни кошти шести фірм, які пов’язують з Миколою Мартиненком. Згідно з повідомленнями низки швейцарських ЗМІ, йдеться про суму у 30 мільйонів франків. Гроші заморожено на підставі підозри у корупційних злочинах, а також у відмиванні коштів. Це випливає з документів суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 18 Травня 2015 15:35
Ті швейцарці знахабніли! Людина чесно кошики плела і молоко на базар возив і заробив
швейцарський суддя до Анонім Показати IP 18 Травня 2015 16:15
да вобще. Фірташ купив самі корумповані в світі швейцарські правоохоронні органи, да шо там - весь євросоюз, шоб не давали спокійно жити самій чесній людині на планеті. Навіть його друг-єврореформатор арсен кулявлобович для них не авторитет бач. Да, то фсьо рука путіна.
ПЕТЯ Показати IP 18 Травня 2015 22:46
ТО ВСЕ НЕПРАВДА ,ІНТЕРПОРТ -КОВЛЄ ЗА 16 ШІШНАДЦЯТЬ ЛЯМІВ ЯКИХОСЬ ЗЕЛЕНИХ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus