USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Швидкість на межі: луцькі гонщики змагались в Білорусі. ФОТО.ВІДЕО

22 Липня 2013 19:00
Автогонщики двох країн чекали з нетерпінням зустрічі, яка відбулась у Мінську вчора, 22-ого липня.

Білоруси - для того, щоб перевірити силу оновленого складу збірної, а луцькі гонщики, щоб спробувати скуштувати, нарешті, радість перемоги над збірною Білорусі.

До цих пір всі зустрічі цих суперників закінчувалися перемогою білоруських спортсменів. І ось чергова зустріч і передчуття гострої боротьби.

Отож, трекові гонки лучан у Білорусі





Українську збірну очолив майстер спорту лучанин Юрій Потапчук. Разом з ним прибули до Мінська Олег Лустюк, Віктор Верьовка, Дмитро Самчук, Юрій Терін, Максим Пирожков.

Ранок для обох команд почалося з тренування і кваліфікації. Кращий час на конторльних заїздах показав білорус Андрій Муравійці на своєму «гібридному» «Запорожці»! Друге місце - у члена української команди Олега Лустюка, а третє - у Сергія Лапицького.


У перший поворот гонщики входили дуже «згуртовано»

Старту передував урочистий виїзд спортсменів у супроводі симпатичних дівчат.
Після представлення учасників глядачам на трасу виїхала перша четвірка спортсменів - Самчук Дмитро та Олег Лустюк проти Андрія Муравійці та В'ячеслава Панфілова. Перший заїзд задав ритм всій гонці. Боротьба пішла з перших метрів дистанції, особливо гарячою вона стала між Андрієм Муравійці та Олегом Лустюком. Білорус приїхав на фініш першим. Битва Панфілова з Самчуком пройшло також на користь білоруса. Таким чином вже після першого заїзду Білорусь повела в рахунку 4:2. (За 1-е місце нараховується 3 очки, друге - 2, третє -1 і четверте - 0).

«Страсті»: під час заїзду загорілося авто

Другий заїзд зводить білорусів Сергія Лапицького і Максима Багелі з лучанами Віктором Мотузкою та Юрієм Теріним. Заїзд теж відбувається з перемінним успіхом, але Максиму Багелі вдалось зламати опір Юрія Теріна і фінішувати першим. А ось результат Сергія Лапицького керівник гонки Анатолій Хамлюк анулював за некоректну їзду проти Юрія Теріна. Рахунок змінюється - 7:5 на користь Білорусі.
Третій заїзд проходить повністю під диктовку білоруських спортсменів - Юрій Гуцалюк та Віталій Соколовський привозять в скарбничку збірної 5 очок, залишаючи Юрія Потапчука з одним очком. Розрив у рахунку починає збільшуватися-12:6.


На відкритті матчевої зустрічі

Четвертий заїзд проходить успішно для лучанина Олега Лустюка, який випереджає Сергія Лапицького і Максима Багелі. При цьому вже перед фінішем спалахує автомобіль Сергія Лапицькгого, який пролітає повз трибуни. Пожежу швидко загасили і Сергій зміг виїхати знову на трасу! Рахунок стає 15:9 на користь Білорусі.

П'ятий заїзд за участю Юрія Гуцалюка та Віталія Соколовського проти Юрія Теріна і Віктора Мотузка також приносить у скарбничку збірної Білорусі 5 очок проти одного для України. Розрив знову збільшується-20:10 на користь білорусів!


Лучанину Юрію Теріну дісталося від спортсменів Білорусі - довелося їхати «розчепіривши» колеса

Дещо несподівано відбувається шостий заїзд за участі В'ячеслава Панфілова та Андрія Муравійці проти Юрія Потапчука. З технічних причин не виїжджає другий учасник від України Максим Пирожков та Потапчуку доводиться протистояти одному. Але! В'ячеслава анулювали! Перемога - за Юрієм Потапчуком.


В закритому парку кипить робота українських механіків

Сьомий заїзд став останнім в турнірі для одного з лідерів літнього сезону білоруса Юрія Гуцалюка. Потрапив під роздачу він внаслідок боротьби між Олегом Лустюк та Віталієм Соколовським, які вирвалися зі старту першими. При спробі обійти цю пару по зовнішній траєкторії він врізається з усього ходу в огорожу, так як в останній момент автомобіль Лустюка зривається зі своєї траєкторії, його починає «хрестити» та Юрію нічого не залишається як полетіти в паркан. Чергову перемогу в заїзді одержав лучанин Олег Лустюк. Треба відзначити, що він став у збірній України основним постачальником очок, поступився тільки в одному заїзді. Дев'ятий заїзд стає останнім і для Сергія Лапицького, якого «вилучили з поля» за некоректну їзду, а результат його анулюється!

Його виліт всередину стадіону ледве не призвів до сумних наслідків для суддів, які встигли розбігтися.

Нав'язана контактна боротьба Лапицького Юрію Потапчуку також була сприйнята керівником гонки Анатолієм Хамлюком, як небезпечна. Звідси і пішло видалення з наступних заїздів білоруса. Замість нього в подальших заїздах взяв участь Геннадій Садовський, який вдало влився в боротьбу і приніс команді 12 очок. Запам'яталися заїзди з його участю проти Олега Лустюк та Юрія Потапчука, які проходили дуже видовищно і динамічно.


Виліт автомобіля Юрія Гуцалюка в огорожу став для нього визначальним.

***

Усі наступні заїзди проходь здебільшого з перевагою білоруських спортсменів. «Злили» білоруси тільки 16-ий заїзд, давши можливість трохи загострити боротьбу української збірної.
Остаточний рахунок 66:40 - на користь збірної Білорусі!


Спортсмени на нагородженні

***

Після матчевої зустрічі відбулись урочистості, де були нагороджені медалями та цінними призами спортсмени Білорусі та України. Також редакція газети «Автодайджест» нагородила кращих пілотів за підсумками зустрічі в кожної з команд.

У збірній України найуспішнішим став Олег Лустюк, який дав своїй команді 17 очок. Обидва спортсмени були відзначені грамотами та призами від партнерів матчу-компанії «Фагіхі М» (професійне гаражне обладнання та інструмент) і «Онза авто» (дистриб'ютор моторних масел преміум - класу Mabanol.

Зауважимо, наступна зустріч збірних Білорусі та України намічена на вересень. Місцем проведення стане Луцьк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus