USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Швидко переходимо до економіки воєнного стану»: Шмигаль – про виплату 6,5 тис. грн і відновлення виробництва

6 Березня 2022 14:23
Українці, які втратили роботу або вимушені були закрити власний бізнес, уже з понеділка зможуть отримати 6500 гривень допомоги від уряду. Водночас було створено чотири фонди для відбудови країни та відновлення економіки.

Про це під час брифінгу 6 березня о 13:40 інформував прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Поки Росія втрачає на всіх фронтах, ми маємо швидко переходити до економіки воєнного стану, налагодити ефективну роботу всіх необхідних підприємств, мобілізувати ресурси, створити нову логістику», – сказав він.

Прем’єр звернувся до місцевих органів влади регіонів, які зараз перебувають у тилу, та закликав їх забезпечити роботою мешканців України, евакуйованих з інших областей. Додав, що нині потрібно втілювати в життя проекти індустріальних парків, аби розгорнуті підприємства працювали задля нашої перемоги.

Бізнес він закликав у разі можливості скликати працівників та відновлювати виробництво, адже його допомога сьогодні як ніколи потрібна державі.

«Багато хто втратив домівку, роботу, заощадження, але залишився захищати Україну. Сьогодні держава вас підтримає. За дорученням Президента України наступного тижня запрацює оновлена програма «єПідтримка», у рамках якої кожен найманий працівник, кожен ФОП, у якого війна забрала роботу, зможе отримати 6500 гривень. Програма буде працювати за аналогією з виплатами за вакцинацію, тобто через застосунок «Дія». Мінцифри повідомить деталі», – сказав Денис Шмигаль.

Як наголосив, зараз потрібно відновлювати виробництво там, де це можливо і безпечно.
Уряд веде перемовини з усіма фінансовими організаціями та країнами про фінансову допомогу. Європейський інвестиційний банк, зокрема, перенаправить з інших проектів 639 мільйонів євро в державний бюджет України.

Міністерство фінансів вже здійснило перший випуск військових облігацій. На черзі – другий.

«Кожен, хто готовий прокредитувати Україну, наших військових, лікарів, працівників критичної інфраструктури, може це зробити, придбавши військові облігації», – зазначив прем’єр.

Також створюються відповідні фонди, з яких на відновлення України будуть спрямовувати кошти. Скоро в Нацбанку будуть відкриті чотири рахунки, на які зараховуватимуть кошти від фізичних осіб, організацій, компаній. Ідеться про Фонд відновлення зруйнованого майна та інфраструктури, Фонд відновлення та трансформації економіки, Фонд обслуговування та погашення державного боргу, Фонд підтримки малого та середнього бізнесу.

«Економіка воєнного стану передбачає чітке планування потреб. Держава вже розпочала розміщувати державне замовлення на підприємствах задля забезпечення найкритичніших потреб. Ідеться не тільки про зброю, а й про ліки, продукти харчування, пальне тощо. Ми маємо забезпечити Україну всім необхідним. Уряд вже прийняв рішення про обмеження експорту низку важливих товарів та сировини», – наголосив Денис Шмигаль.

Додав, що контроль за продовольчою безпекою – один із пріоритетів Міністерства економіки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus