USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Уряд впроваджує план підтримки посівної кампанії, – Шмигаль

13 Березня 2022 11:29
Уряд на час воєнного стану заборонив або обмежив експорт критично важливих для продовольчої безпеки товарів та запроваджує механізм підтримки аграріїв.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму відеозверненні.

З його слів, йдеться про пшеницю, гречку, м'ясо, яйця, олію, цукор тощо.

«Наразі баланси свідчать, що Україна забезпечена основними продуктами харчування на найближчі місяці. Але ми маємо думати і про майбутнє. Тому уряд впроваджує план підтримки посівної кампанії, яка має вже невдовзі стартувати там, де це можливо», – підкреслив очільник уряду.

Читати ще: «Швидко переходимо до економіки воєнного стану»: Шмигаль – про виплату 6,5 тис. грн і відновлення виробництва

Денис Шмигаль зауважив, що Кабінет Міністрів ухвалив рішення, яким держава компенсуватиме відсотки за кредитами на покриття будь-яких витрат, пов’язаних зі здійсненням сільськогосподарської діяльності. Також аграріям будуть надавати державні гарантії на 80% суми залучених ними кредитів.

«Це дозволить нашим фермерам отримати кошти на проведення посівної та бути впевненими, що у разі втрати врожаю вони не збанкрутують», – відзначив прем’єр.

Нагадаємо, раніше Денис Шмигаль повідомляв, що одне з головних завдань уряду – це проведення посівної в тих регіонах нашої країни, де немає активних бойових дій. Пріоритет – продовольчі культури. Аби Україна повністю забезпечила себе необхідною кількістю продовольства, уряд активізував роботу з аграріями в цьому напрямку. Має бути відновлена робота підприємств харчової промисловості в тих областях, які зараз розташовані не на передовій.

Читати ще: «Соцдопомога буде продовжена без необхідності звертатися до органів соцзахисту», – Шмигаль

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus