USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Шиба хоче, щоб перевірили «хрущовки»

18 Липня 2012 16:46
Депутат міської ради Богдан Шиба хоче, щоб обвалений будинок на Рівненській, 109 віднесли до категорії об’єктів «застарілого житлового фонду». Шиба стверджує, що будинків з подібною загрозою у Луцьку чимало.

Про це йшлося 18 липня під час засідання «містобудівної» комісії у мерії.

Депутат Богдан Шиба повідомив, що, відповідно до законодавства щодо об’єктів застарілого житлового фонду, ситуацію із будинком-руїною можна вирішити набагато простіше.

Він, зокрема, нагадав про те, що у Волинській ОДА повідомляли про надання майже 12 мільйонів гривень на аварійно-відновлювальні роботи. Втім, офіційного висновку щодо причин аварії – немає.

Шиба переконаний, що набагато вигідніше відразу керуватися законами про застарілий житловий фонд, ніж чекати офіційних висновків експертів.

Депутат стверджує, що причина обвалу під’їзду – низька якість будівельних конструкцій. «Треба його знести і побудувати нормальний сучасний будинок», ‒ сказав екс-мер.

На переконання Богдана Шиби подібних будинків в Україні загалом та у Луцьку зокрема – чимало. «Всюди є проблеми з цими хрущовками, які неякісно побудовані», ‒ сказав депутат.

Так, Шиба хоче, щоб за два місяці у мерії розробили спеціальну «Програму комплексної реконструкції кварталів застарілого житлового фонду із окремим виділенням заміни житлового будинку по вулиці Рівненській, 109». Вона включає попередню перевірку та огляд приміщень.

Депутатська комісія підтримала колегу-Шибу і рекомендувала сесії міської ради долучитися до проекту рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
хайль Показати IP 18 Липня 2012 18:17
тре було умніку перевіряти хрущовки, коли сам керував тут, а не розглагольствувати зара. якби так усьо було просто - і без його рекомендацій зробили б. тільки смішно з тих його соратніків, що підтримали, як попугаї: а так такі так, треба...
111 Показати IP 18 Липня 2012 19:16
якби не чіпали підвали - цей будинок простояв би не менше ніж інші хрущовки
дідо Показати IP 18 Липня 2012 19:20
Шиба не перевіряв будинки, а розтринкював гроші на покажушні шатрові дахи на цих хрущовках перед виборами.
Лучано Показати IP 18 Липня 2012 20:10
Шиба придумує усяку фігню щоб почати свою передвиборну кампанію в нардупи.
паваротти Показати IP 19 Липня 2012 00:44
сколько дать вам денег чтоб ви закрили рот.
Клара Показати IP 19 Липня 2012 07:43
О проснулося сліпе котеня. Де совість у таких людей?
Alla Показати IP 19 Липня 2012 08:31
Потрібно обстежити будинки на Львівській, зокрема 63 будинок. Вібрація постійна. Напевно давно пора робити обїздну дорогу, а то з таким рухом і нові будинку обваляться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus