USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Шиба привітав Чернецького та інших учасників національно-визвольного руху

22 Серпня 2008 09:00
Луцький міський голова Богдан Шиба привітав з Днем Незалежності тих людей, які в кінці 80-х – початку 90-х років минулого століття активно виступали за самостійність України. Про це інформує 22 серпня репортер «Волинських Новин».
 
Пан Шиба у своєму вітальному виступі наголосив, що приміщення Луцького муніципалітету – одне з перших серед державних установ України, де перед здобуттям Незалежності було піднято український національний прапор.
 
Луцький градоначальник провів аналогії сьогодення з подіями майже 20-річної давності: «І зараз такі ж загрози, як і тоді – немає однозначної і 100-відсоткової підтримки незалежності України. Ми маємо ту саму п’яту колону, як і тоді. Ми маємо східного сусіда». Богдан Шиба наголосив, що Україна повинна стати українською як за формою, так і за змістом. Попри те, що зараз у суспільстві спостерігається стан своєрідної апатії, «незалежно від того, як в паспорті чи метриці записана національність, він (кожен громадянин - «ВН») має бути українцем».
 
Луцький міський голова закликав усіх, а особливо посадових осіб, до припинення роздорів і чвар. Зокрема, на думку пана Шиби, громадяни повинні визнати, що наразі кращого Президента, ніж Ющенко, і кращого Прем’єр-міністра, ніж Тимошенко, немає.
 
«Я не буду дякувати вам як посадова особа, а як такий, як ви, старий рухівець, простий українець», – вітаючи активістів національно-визвольних змагань, наголосив очільник обласного центру Волині. Він вручив вітальні адреси та квіти борцям за Незалежність кінця 80-х – початку 90-х років ХХ століття. Серед них – Іван Чернецький, Володимир Лис, Андрій Бондарчук, Віктор Федосюк, Олексій Добко, Катерина Шаварова, Надія Гуменюк, Людмила Філіпович та інші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 22 Серпня 2008 09:51
Оригінальний заголовок, за рахунок прізвища Чернецький привертається увага до банального матеріалу про діяльність Шиби. Не вже Чернецький - це настільки популярна людина? Мабуть В. Лис більш відомий в області та за її межами.
Анонім Показати IP 22 Серпня 2008 10:03
Луцький міський голова закликав усіх, а особливо посадових осіб, до припинення роздорів і чвар. Зокрема, на думку пана Шиби, громадяни повинні визнати, що наразі кращого Президента, ніж Ющенко, і кращого МЕРА ЛУЦЬКА НІЖ ШИБА, немає.
Longer Показати IP 22 Серпня 2008 13:10
Як старий рухівець - дякую меру. Хоча особисто мене він і не вітав, але - приємно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus