USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Шини Вridgestone – якість вища за ціну

6 Листопада 2008 15:30
Хто знає, яка зима на нас чекає цього року? Проте від ожеледиці, багнюки слизьких та мокрих доріг не застрахований ніхто. Офіційна статистика свідчить, що більша частина всіх ДТП трапляється саме взимку. Саме тому зимова дорога і безпека – поняття нероздільні. Причина у тому, що на слизькій і засніженій дорозі щеплення колеса з дорожнім покриттям різко знижується. Відтак виникає потреба в застосовуванні особливих шин – більш «чіпких».
«Готуй сани літом, а воза зимою» – приказка, котра не втрачає актуальності до нашого часу. Як запевняють спеціалісти у сфері авто, зимова шина – не лише для зими. Коли температура повітря надворі опускається нижче +10 – це означає, що час замислитися про нові підкови для свого залізного коня. Якщо хтось вважає всесезонні покришки найоптимальнішим варіантом – нехай міняє на себе. Ви ж не ходите в одному взутті увесь рік?!
Аби позбавити себе головного болю й подальших проблем професіонали рекомендують купувати шини торгової марки Вridgestone. Вridgestone – це всесвітній лідер, офіційним ексклюзивним дилером якого в Луцьку є компанія «Фаворит», головний автомагазин якої знаходиться по вул. Зої Космодем’янської, 37 (тел.: 8 (03322) 4-33-22). Хтось скаже, що є шини дешевші. Але чи стане розумна людина економити на своїй безпеці, підставляючи під загрозу власне життя? Якщо порівняти якість та ціну шин різних виробників, то у Вridgestone якісні показники значно перевищують їхню вартість. Основний дивіз цього виробника:  «Bridgestone – прагнення до досконалості».
Стійкість шини на дорозі залежить від заповнення так званої плями контакту (зони, якою протектор безпосередньо торкається дороги). Чим щільніше заповнена пляма контакту, тим стійкішою буде шина на сухому покритті. Проте на вологій дорозі її стійкість значно погіршується через ефект аквапланування (шина нібито «спливає» у воді). А для ефективного відведення води заповнення плями контакту повинно бути невеликим.
Ми розкриємо вам секрет безпеки нешипованих шин Blizzak, що створені за інноваційною технологією Tube Multicell Compound в компанії Вridgestone. У конструкції шини Blizzak WS60 протектор працює подібно до губки, що вбирає у себе водяний прошарок, який утворюється між шиною і льодяним покриттям. Крім цього до складу шини WS60 входять декілька спеціальних компонентів, розроблених компанією Bridgestone:
Bite – частинки («мікрошпори») – мікрочастинки, які «в’їдаючись» в льодяну поверхню, працюють як звичайні шипи.
RC-полімер – особливий хімічний компонент, який відповідає за стабільність еластичних властивостей гумової суміші при будь-якій температурі.
Кремній і водяна пилюка – спеціальні компоненти, що сприяють підвищенню тягово-чіпких властивостей на вологому покритті.
Крім цього, велику роль відіграє й новий дизайн протектора з однонаправленим малюнком, широкими прямими й подовженими канавками, а також 3-х міліметровими ламелями. У шині застосована нова конструкція 1 САР з використанням додаткового безрубцевого зміцнюючого шару в протекторній зоні. Також створена нова оптимальна форма контуру шини з більш широким протектором. І на останок, при виробництві шини використовується новий склад резини протектора з застосуванням RC-полімера та bite-частинок.
Всі вище згадані показники значно підвищують експлуатаційні показники шини  WS60 як на льоду, так на снігу і, звичайно, на сухому покритті.
Компанія Вridgestone пропонує широкий вибір як шипованих, так і нешипованих шин із найрізноманітнішими видами протекторів для найвибагливіших споживачів.
Шина Ice Power KW21 чудово підходить для їзди по місту. Чотири центральні канавки сприяють курсовій стійкості. Велика кількість ламелів забезпечує чудові тягово-щіпні характеристики на снігові, льоді та мокрому асфальті. Не мало важливий і низький рівень шуму.
Зимова шипована шина I\'ZEN KW22 має чудові тягові характеристики на льодяній поверхні. Оптимізоіане розміщення шипів покращує гальмівні властивості, а ламелі плечової зони протектора покращують керування на поворотах.
Нешипована шина для легкових авто I\'ZEN KW23 має хорошу прохідність по пухкому снігу, відмінні щіпні та гальмівні властивості на льодяній та засніженій поверхні та високу стійкість до зношування.
Напрявлений малюнок зимової шипованої шини I\'ZEN WIS KW19 забезпечує відмінне щіплення з дорогою, зводячи до мінімуму ефект аквапланування. Бокові блоки моделі сконструйовані й оптимізовані для самоочистки від снігової каші.
Зимова шипована шина RW7400 забезпечує впевнене гальмування на льоду й чудову керованість на снігу.
Асиметричний малюнок та різна геометрія блоків зимової нешипованої шини NEW I’ZEN RV KC15 забезпечують відмінні гальмівні характеристики на засніжених та обльодянілих ділянках дороги й покращують курсову стійкість на високих швидкостях.
Нешипована шина для легковиків I’ZEN KW27 забезпечує впевнену поведінку на будь-яких поворотах за будь-яких погодних умов.
А зимова нешипована шина Power Grip KC11 з направленим малюнком протектора ідеально підходить для позашляховиків й легковантахних машин. Її відвідні канали забезпечують відмінний стік води з плями контакту.
Окрім усього іншого, кожному автомобілісту необхідно пам’ятати, що направлений малюнок, розвинута структура сегментів протектора, велика площа ламелізації й зовнішніх кромок сегментів, можливість ошиповки – грізна зброя проти зимового бездоріжжя.
Дослідження показали, що на автомобілі мають завжди стояти чотири зимових колеса однієї моделі. Лише в такому випадку ваша машина буде максимально безпечна й керована на дорозі.
Довіряйте професіоналам Вridgestone та крокуйте в ногу з часом!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Анонім Показати IP 6 Листопада 2008 16:48
А чому не позначено : На правах реклами? Або "джинса" ? і взагалі писала малоосвідчена (фізика, хімія) людина, чайник... Аце : Кремній і водяна пилюка – спеціальні компоненти, що сприяють підвищенню тягово-чіпких властивостей на вологому покритті. - просто повеселило Бугага !
Vlad Показати IP 6 Листопада 2008 17:31
Нормально, доступно, мені сподобалось. Якраз збираюсь міняти гуму на авто, заїду гляну ті шини. За публікацію дякую, своечасно і актуально.
Автомобіліст Показати IP 6 Листопада 2008 21:08
Недавно собі такі поставив. Поки задоволений
Анонім Показати IP 6 Листопада 2008 21:50
Пене дебіле (анонім за 6 листопада, 16:48) очевидно ви здібні лише нак....и, що є природнім процесом.
Анонім Показати IP 6 Листопада 2008 23:28
Ну не знаю. Може варто спробувати, шини потрыбні на авто хороші...
Анонім Показати IP 6 Листопада 2008 23:37
Таки пора вже купувати зимову гуму...
Анонім Показати IP 7 Листопада 2008 09:16
Вот что главное в таких шинах: "У конструкції шини Blizzak WS60 протектор працює подібно до губки, що вбирає у себе водяний прошарок, який утворюється між шиною і льодяним покриттям."
Дама Показати IP 7 Листопада 2008 09:29
Я в цьому нічого не розумію. Але скажу чоловіку - хай подивиться, може справді щось хороше.
Анонім Показати IP 7 Листопада 2008 10:02
Шини Вridgestone є серйозним конкурентом. Напевно "пан дебіл" також торгує шинами (інших марок), а на рекламу грошей не має :)))
Ню-Ню Показати IP 7 Листопада 2008 11:50
для Анонім 7 листопада, 10:02 Шановний, це все слова. Тай з усього видно що справи з продажем йдуть не найкраще, якщо вже на таку дешеву рекламу сподобились, як у Волинських новинах. Бугага !!! Особисто я нічого не маю проти шин БріджСтоун, умене такі літні. Зимові Нокіан. Ти мені краще поясни що таке компонент "водяна пилюка" ? Це ж брєд... Пи-Си. А кремній - це хімічний елемент... :)))
Анонім Показати IP 7 Листопада 2008 11:55
Ці шини реально суперові. Спитайте в гугля.
Анонім Показати IP 8 Листопада 2008 14:52
Бріджстоун це справді супер!
Анонім Показати IP 8 Листопада 2008 15:09
А ви знаєте, що Андрій Шевченко, Віталій Кличко та Рінат Ахметов також їздять на БРІДЖСТОН!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus