USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Сільські голови Волині сприяють в ухиленні від мобілізації військовозобов’язаних

15 Червня 2016 12:19
В окремих районах Волині сільські голови не сприяють, а, навпаки, всіляко перешкоджають у мобілізації військовозобов’язаних.

Про це під час прес-конференції в обласному військовому комісаріаті сьогодні, 15 червня, розповів голова ОДА Володимир Гунчик.

З його слів, понад 5 тисяч військовозобов’язаних волинян ухиляється від громадянського і конституційного обов’язку. Наразі усі вони в розшуку через неявки у військкомат, через небажання проходити медогляд тощо.

«Мало того, що вони ухиляються від проходження військової служби, а ще й роблять це за сприяння органів місцевого самоврядування. З понеділка в обласному комісаріаті будуть організовані співбесіди з сільськими і селищними головами щодо співпраці в укоплектуванні особового складу військових частин», - сказав Гунчик.

Водночас, військовий комісар обласного військкомату Роман Кулик навів цифри щодо необхідної кількості набору призовників, контрактників та строковиків. Зокрема, 504 волинських призовники повинні піти до лав ЗСУ, Нацгвардії, держприкордонників; 472 контрактники виконуватимуть завдання у спецпідрозділах, розвідувальних частинах на території області.

«Волинь поки справляється із планами щодо набору військовослужбовців, але є побоювання, що плани доведеться перекрити призовниками», - сказав Роман Кулик.

Крім того, пан Кулик зауважив, що вже були випадки, коли призовники воліли підписати контракт на проходження військової служби у ЗСУ і це можливо, але після 11 місяців проходження мобілізаційної служби у військовій частині.

Окрім того, ухилянтів від мобілізації просять звернутися у військові частини, і, зі слів Гунчика, якщо буде доведено, що вони не вчиняли злочину, то зможуть служити у Збройних силах України.

Також, зауважив голова ОДА, якщо й надалі зриватимуться плани щодо наборів військовозобов’язаних, то президент вимушений буде оголосити нову хвилю мобілізації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Демобілізований Показати IP 15 Червня 2016 13:52
" .... В окремих районах Волині сільські голови не сприяють, а, навпаки, всіляко перешкоджають у мобілізації військовозобов’язаних.... " - Брєд сивої кобили . Мажори міські , синки різних начальничків і т.п. , не ухиляються , вони просто "ложили" на вашу мобілізацію , а простачки із сіл уклоняються ...
димторпа Показати IP 15 Червня 2016 14:42
зробіть операцію "кожному водієві лексусів (або мажору)- по повістці", і зникнуть на дорогах пробки та не будуть ДТП
Анна Показати IP 15 Червня 2016 15:36
Мені дуже сподобалась не стаття а коментарі молодці за таку несправедиливість нехай порошенко виведе верховну раду в АТО і тоді війна закінчиться за 24 години
123 Показати IP 15 Червня 2016 15:46
Гунчика візьміть -
яїми до 123 Показати IP 16 Червня 2016 23:36
івсе кодло
Марія Іванівна Показати IP 15 Червня 2016 17:05
Скільки можна мобілізовувати із сіл синів, чоловіків із сіл. Та візьміться за синків мажорів. Нехай родичі Гунчиком, голови адміністрацій, заступники йдуть в АТО то можливо скоріше війна закінчиться, депутатів ВР. А так кому шкода сільських дітей. А сільські голови остаються заложниками.
Гунчик Показати IP 15 Червня 2016 18:49
Не беруть вже, старий кажуть.
Доброволець до Гунчик Показати IP 16 Червня 2016 05:27
А ти запитайся в якомусь з добробатів там точно візьмуть будеш патрони подавати як великій партійний дєятель, між іншим всі колишні партійні дєятелі так і почина аби ти знав гівно.
я Показати IP 15 Червня 2016 18:50
Чому в нас обов'язок іти в армію? Категорично проти такого Нехай ідуть добровільно ті що хочуть іти А то в нас армія " рабочє крєстянская "
Така ситуація Показати IP 15 Червня 2016 21:17
Половина України плаче, а половина України скаче...
руль до Така ситуація Показати IP 16 Червня 2016 23:38
поїдьте в буковель о там слава україні о тих в ато
Оксана Показати IP 16 Червня 2016 05:45
Плачуть в основному по селах матері. Нехай дадуть зарплату як у суддів тоді знайдуться і контрактники самі. Сільські голови силою мають за такими людей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus