USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сільських жителів утискають за рахунок міських

30 Січня 2014 07:00
Під час розподілу державних субвенцій за проїзд в автотранспорті пільговиків, на міста області виділяють в 4 рази більше грошей, аніж на райони й села.

Під час засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства вчора, 29 січня, директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк розповів, що Луцьк, Нововолинськ, Ковель й Володимир-Волинський отримали торік 24 мільйони гривень державних субвенцій, а на пільговиків міжміських перевезень передбачили 6 мільйонів гривень.

«Ми сільське населення утискаємо, а підтримуємо тільки тих, хто проживає у великих містах, бо закладаємо великі кошти, забираємо від провінцій і даємо на центри», - заявив депутат обласної ради Віктор Прокопчук.

«Луцьк має збиткове підприємство електротранспорту. Хоч щороку міняй директора, а толку з того «0», з місця нічого не рухається, навіщо гроші викидати на вітер?», - обурився заступник голови комісії Василь Васковець.

Інші члени комісії запропонували зробити допомогу адресною, мовляв, бабця у селі жодного разу не їхала нікуди, а за ті гроші змогла б хліба купити.

Ігор Никитюк запропонував членам комісії дане питання вирішувати на сесії облради: «Така методика розподілу коштів була затверджена на сесії 27 серпня 2010 року. Субвенції з державного бюджету ділимо по районах і містах області, враховуючи пільговиків та протяжність маршруту перевізника. Така процедура й ми не можемо від неї відходити».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
фа Показати IP 30 Січня 2014 09:43
Все правильно тільки адресну!!!!! Баба в селі все життя пнеться щей на старості і копійки допомоги немає... а городські на маршрутках чуть не собачок їздять вигулювати...
Гость Показати IP 30 Січня 2014 10:06
Дуже правильно.Але зробіть безоплатний проїзд тільки ветеранам праці, вони відробили по 40 років, а ці, що зовсім не робили, або 5 і 15 років по новій пенсійній рехформі,одержують однакову пенсію- це що справедлив, ні, звичайно. Або всяким групам ,купленим інвалідності. купив групу, робить на роботі, пенсію одержує і ще безоплатно їздить- це не пільговик. А менти, судді, СБУ ,зарплата 10-20 тисяч, все безоплатно і ще проїзд- це вже не смішно. А міська рада хай не видає посвідчення своїм, знайомим, має пенсію. він не бідний, хай платить, доплату і на фіг.Ми 90 % маємо мінімальні пенсії і нам ніхто не видає посвідчення. Не можна бути таким наглим і підлим.Я маю таку ж пенсію і мені ніхто не видасть посвідчення бозоплатного проїзду. Так не може бути.
читач Показати IP 30 Січня 2014 10:32
Ветерани праці є і в селі, але вони щоб доїхати до Луцька платять за проїзд. Тому треба зробити надбавку до пенсії, але проїзд щоб був платний для всіх пенсіонерів. В місті пенсіонери від того що не мають чим зайнятися катаються в автобусах і тролейбусах.
читач Показати IP 30 Січня 2014 10:35
Відміна пільг: 1. Збільшить прибутки перевізників 2. Розгрузить пасажирський транспорт Пільги повинні бути адресними (але тоді не получиться відмити бабло)
Андрій Показати IP 30 Січня 2014 11:05
Всі ці пільги та дотації - спосіб розкрадання бюджетних коштів. Це потрібно скасувати і ті кошти направити на збільшення пенсій та зарплат.
voron Показати IP 30 Січня 2014 11:20
Не зрозуміло, по факту виглядає так, начебто через пенсіонерів та ветеранів платоспроможна частина громадян просто не може ввійти (поміститись, отримати місце, втиснутись) в громадський транспорт? Тобто возять лише пенсіонерів, бо для інших немає місця? Чи 3 пенсіонера на рейс - це додаткова витрата бензину? Поясніть хоч хтось!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus