USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Сільським головам Волині запропонували утримувати себе самостійно

9 Червня 2015 07:00
За період 5 місяців цього року з місцевих бюджетів на виплату заробітної плати з нарахуваннями використали 1 мільярд 109 мільйонів гривень.

Про попередні підсумки виконання місцевих бюджетів області за січень-травень цього року та завдання формування бюджету в червні 2015 року під час оперативної наради сьогодні, 8 червня, повідомив директор департаменту фінансів Волинської ОДА Ігор Никитюк.

З його слів, за перше півріччя цього року 142 сільських та селищних громади не мали достатньої кількості ресурсів, щоб виплатити заробітні плати працівникам та утримувати свої апарати до кінця року.

На це голова Волинської ОДА Володимир Гунчик відповів, що ситуацію із бюджетом по кожній сільській та селищній раді треба оцінювати реально:

«Якщо кошти, виділені з бюджету на потреби місцевих рад, будуть спалюватись на зарплати посадовців, то так ми «догосподарюємось» взагалі. Що зробив той селищний голова на місці, щоб забезпечити власне утримання? Невже правильним буде знову отримати кошти, розподілити їх на потреби сільських голів і на тому поставимо крапку, бо гроші закінчились? І після цього до голови облради Валентина Вітра надійде сотня звернень з проханням поремонтувати дороги, школи, садочки», - обурився очільник області.

Він зазначив, що якщо сільська рада має проблему, то на її вирішення хоча б частина коштів повинна надходити з сільського бюджету. Тому допомогу за такими зверненнями надаватимуть тільки на умовах співфінансування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 9 Червня 2015 07:48
Ну народ, вы еще возмущаетесь на то, что вам зарплаты не увеличивают. Тут чиновникам на зарплату денег не хватает, а вы волнуетесь об собственном кошельке!
громада Показати IP 9 Червня 2015 08:25
Ну якщо голова сільради вміє лише земельку дерибанити, а дбати про громаду не вміє - то так і треба! У гарного господара і земелька прибуток приносить і громада у достатку!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus