USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сімейні «клани» у дирекції нововолинської шахти

12 Січня 2014 13:48
Цікаві відомості надходять із шахти №10, що поблизу Нововолинська. 11 січня там нібито "не пущали" до директорського кабінету державного інспектора з питань праці. Кажуть, дуже брутально з ним повелися, виривали папери з рук і ображали не по-дитячому, - пише на сторінках Нововолинська ділового журналіст Наталія Камишникова.

Територіальна державна інспекція з питань праці у Волинській області перевірила правомірність одного з кадрових призначень на цьому підприємстві й визнала його таким, що не відповідає нормативному акту. Директором десятої з лютого 2012 року є Петро Солоп. Його дружина Світлана Солоп — начальник відділу кадрів. Їхній син Валентин Петрович Солоп працює помічником директора з правових питань. Допитливого Василя Каращука, який працював на десятій диспетчером і ось уже півроку оскаржує у судах своє звільнення з посади, зацікавило: наскільки законним є такий "сімейний підряд"? На своє звернення у прокуратуру він отримав класичну відписку, яка у пересічних громадян може викликати нервовий сміх.

Справді, пише прокурор Іваничівського району Людмила Герасимчук, згідно з законом "Про засади запобігання і протидії коруції" посадові особи юридичних осіб не можуть мати у безпосередньому підпорядкуванні близьких їм осіб або бути безпосередньо підпорядкованими близьким їм особам.

Але це положення закону не поширюється на тих, хто працює у сільських населених пунктах. А держпідприємство "Передпускова дирекція шахти №10 "Нововолинська" знаходиться у селі Поромів Іваничівського району, тобто у сільській місцевості. До того ж, пише пані прокурор, згідно з посадовою інструкцією, затвердженою на цьому ДП, начальник відділу кадрів безпосередньо підпорядковується не директору, а головному інженеру. Так само і помічник директора з правових питань підпорядкований заступникові директора з економічних і фінансових питань.
Отже, жодних порушень тут немає, підстави для прокурорського реагування відсутні.
Діставши таку відписку, Василь Каращук копнув глибше. Звернувся з тим самим питанням до територіальної інспекції з питань праці.

Відповідь від 29 листопада 2013 року на двох сторінках фактично дублювала прокурорську, але наприкінці!.., - йдеться у повідомленні. Так, загальним Положенням про юридичну службу міністерства, іншого органу виконавчої влади, держпідприємства, установи, організації визначено: юридична служба підпорядковується безпосередньо керівникові органу влади, підприємства. Отже, затверджене директором ДП "Передпускова дирекція..." Положення про юридичний відділ ДП суперечить цій вимозі Загального Положення. Інформацію про таку невідповідність начальник територіальної державної інспекції з питань праці у Волинській області Ю.Бондаренко скерував у головне управління юстиції для відповідного реагування. «За півтора місяця, що збігли відтоді, обласне управління юстиції вже мало й відреагувати (як саме — поки що не знаю). Вочевидь, шахтне Положення приведуть у відповідність із Загальним», - пише Камишникова.

Що не кажіть, а порушення було.
«Чи означає це автоматично, що юридичний відділ очолить не син директора, а хтось інший? Та ні. Адже держпідприємство розташоване у сільській місцевості. Отже, сюди можна працевлаштовуватися цілими сімейними кланами! Свій до свого по своє... Хоча мудрий керівник таких дражливих ситуацій, як власний "сімейний підряд", уникає у принципі», - резюмує журналіст.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Кріт Показати IP 12 Січня 2014 14:23
Сільська мафія!
У ТЕМІ Показати IP 12 Січня 2014 15:09
ТА ЦЕ МАЙЖЕ У КОЖНІЙ ОРГАНІЗАЦІЇ ТАКЕ: ОДНЕ КУМІВСТВО. ЦІКАВО ПРОВЕСТИ ЖУРНАЛІСТСЬКЕ РОЗСЛІДУВАННЯ І ПЕРЕВІРИТИ КАДРОВИЙ СКЛАД ОРГАНІВ САМОВРЯДУВАННЯ, ІНШИХ ДЕРЖАВНИХ УСТАНОВ ТОЩО. ПРО ЩО ЦЕ СВІДЧИТЬ? РОЗУМНІЙ І ЧЕСНІЙ ЛЮДИНІ НЕМАЄ ЗМОГИ У ЦЬОМУ ЖИТТІ РЕАЛІЗУВАТИСЯ. А ЯК ВІДБУВАЮТЬСЯ КОНКУРСИ НА ЗАМІЩЕННЯ ВАКАНТНИХ ПОСАД? НАПЕРЕД УСЕ ВІДОМО, А ТО ТАК "ОКОЗАМИЛЮВАННЯ". ХОЧЕТЬСЯ, ЩОБ ПРИ ПОСАДАХ БУЛИ ДОСТОЙНІ ЛЮДИ, А НЕ ЧИЇСЬ КУМИ, ДІТИ, СЕСТРИ І Т.Д. ЩО Ж ЦЕ ТАКЕ ЗА НЕПОДОБСТВО?
смішні Показати IP 12 Січня 2014 16:23
Так у нас країною керує одна сім'я! А ви дивуєтесь і щось доказуєте! Смішні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus