USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Які стратегічні питання цьогоріч вирішить влада Волині

27 Серпня 2014 08:00
Будівництво шахти №10 у Нововолинську та відновлення роботи «Волиньторфу» назвали найважливішими стратегічними завданнями до кінця 2014 року.

Про це голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик розповів під час брифінгу сьогодні, 26 серпня.

З його слів, наразі найголовніше - довести міністерствам та відомствам, що шахта №10 на 90% готова до експлуатації. В її будівництво вже вклали 1,2 мільярда гривень, залишилося профінансувати лише 100 мільйонів. Оскільки нині чимало шахт на Донбасі припинили видобуток вугілля та зазнали значних пошкоджень, запуск шахти на Волині є стратегічно важливим завданням, - вважає голова ОДА. Він назвав це питання одним із пріоритетних у економічному розвитку області до кінця цього року.

Окрім цього, важливо не припиняти роботу шахти №1, яка, на його думку, може працювати принаймні протягом двох років. Варто зауважити, що на цій шахті починали з видобутку 300 тонн вугілля на добу, а зараз добувають 1,2 тисячі тонн вугілля щодня. До того ж, її закриття призведе до збільшення кількості безробітних.

Іншим стратегічним завданням посадовець назвав проблему відновлення діяльності ДП «Волиньторф». Про це він розмовляв із Прем’єр-міністром, який дав доручення перетворити проблему на інвестиційний проект. На думку Володимира Гунчика, це – перспектива для Волині, адже торфобрикети експортують в країни Євросоюзу.

З його слів, потрібно здійснити інвентаризацію родовищ торфу на Волині, зробити все можливе для змін у законодавстві, щоб вони перейшли в відповідне підпорядкування і стали стратегічним запасом ресурсів. Наступне питання – модернізація підприємства «Волиньторф» та пошук партнера, який реалізовував би продукцію підприємства в Україні та за її межами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus