USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Сім’ям загиблих на шведському заводі SKF виплатять по 200 тисяч, – мер Поліщук

15 Серпня 2023 16:59
Промисловим підприємством, яке 15 серпня на світанку атакували російські ракети, виявився шведський завод із виробництва підшипників SKF, що базується у Луцьку.

Про це пише Reuters з посиланням на заяву шведської компанії.

Як заявив речник SKF Карл Б’єрнстам, їхній завод у Луцьку постраждав від ракетної атаки, внаслідок якої загинуло троє співробітників.

«Ми із сумом підтверджуємо, що троє наших колег були вбиті», – зазначив він.

Б’єрнстам також заявив, що компанія розгляне наслідки нападу та збитки, завдані заводу. А також наголосив, що в першу чергу вона зосереджена на своїх співробітниках та їхній безпеці.

Як відомо, найбільший у світі виробник промислових підшипників має близько 1100 співробітників в Україні, більшість з яких працюють на заводі в Луцьку, згідно з останнім звітом про прибутки компанії.

У звіті також зазначено, що на завод у Луцьку припадало близько 0,5% від загального обсягу виробництва SKF у 2022 році.

Читати ще: У Луцьку на місці ракетного удару з-під завалів дістали постраждалого працівника заводу та трьох загиблих

До слова, як повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук, міська влада надасть матеріальну підтримку сім'ям загиблих лучан та оплатить лікування постраждалим.

«З міського бюджету кожній сім‘ї людей, які загинули під час ранішньої атаки, буде виплачено матеріальну допомогу по 200 тис. грн, також місто візьме на себе всі витрати по похованню загиблих. Постраждалим внаслідок ранкової атаки буде повністю оплачено лікування та подальша реабілітація», – наголосив посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Тетяна Показати IP 15 Серпня 2023 22:20
Царство Небесне загиблим. Хай спочивають. як жаль
123 Показати IP 16 Серпня 2023 08:36
Хочеться вірити, що шведські власники звернуться до міжнародного арбітражу, відсудять в агресора усі збитки та виплатять сім'ям загиблих та поранених значніші компенсації - 200 тисяч доларів + Луцькім принагідно скептикам маю нагадати, що рішення міжнародного арбітражу виконується в тому числі арештом москальської власності за кордоном
Совість Показати IP 17 Серпня 2023 07:20
Непоняв? Військовим загиблим по 15 мільйонів,а цим загиблим по 200 тис?як перила красити гроші є,а як людям немає?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus