USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Перелом хребта та струс мозку: розповіли про стан потерпілих від ракетного удару по Луцьку

17 Серпня 2023 10:52
Одного із постраждалих від ракетного удару по Луцьку невдовзі можуть виписати з лікарні додому. Медики кажуть, що чоловіка відкинуло вибуховою хвилею, але сьогодні його стан значно покращився. Дивом вдалося вижити іншому потерпілому. Щойно його стабілізують – будуть оперувати.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

Чоловіка, якого рятувальники витягли з-під завалів, медики стараються поставити на ноги. Лікарі кажуть, що у потерпілого перелом хребта. Припускають, що чоловіка злегка накрило металоконструкцією, тому він і зміг вижити.

Очільник обласного управління здоров’я зауважив: після того, як волинянина дістали з-під завалів, у нього була слабість в нижніх кінцівках, сьогодні вона вже зменшилась, є покращення. Нейрохірург додає, що згодом чоловіка оперуватимуть.

Читати ще: Сім’ям загиблих на шведському заводі SKF виплатять по 200 тисяч, – мер Поліщук

«Стан стабільний. Наразі про операцію не йдеться, оскільки є супутні діагнози, як кажуть, які нам не дозволяють взяти його в операційну. Необхідно стабілізувати його стан до кінця. Термінової операції він не потребує, це має бути планова операція. Він при свідомості. Якщо брати клінічну симптоматику, то йому сьогодні краще», – повідомив нейрохірург Волинської обласної клінічної лікарні Сергій Фецяк.

Чи відчуває чоловік свої ноги – лікарі не коментують. Але кажуть, що будуть працювати, аби повернути постраждалого до повноцінного здорового життя. Коли одужає – прогнозувати рано. У іншого пацієнта, як розповіли медики, струс головного мозку і закритий перелом гомілки. Через добу після прильоту його загальний стан суттєво покращився.

«Він молодший, стан покращується. Ми навіть розглядаємо перспективу його виписки додому. Звичайно, не сьогодні, але найближчими днями. Він дообстежений»,– зазначив лікар.

Ще одного чоловіка прооперували, діставши з тіла уламки. Медики кажуть, що стан госпіталізованих далекий від легкого.

«Ми не можемо говорити про легкий стан цих трьох пацієнтів. Тому що там і краш-синдром (травматичний токсикоз, – ВН) можливий. Ми повинні розуміти, що можуть бути і в подальшому десь наслідки від синдрому тривалого здавлювання. Тобто ми можемо мати якісь віддалені наслідки», – зауважив начальник управління охорони здоров’я Волинської ОВА Юрій Легкодух.

Проте загрози життю усіх трьох пацієнтів, зауважили медики, немає.

Нагадаємо, зранку 15 серпня збройні сили рф здійснили ракетний обстріл міста Луцька. Ракети агресорів поцілили по території одного з промислових підприємств. Унаслідок обстрілу загинуло троє працівників – чоловіки 27, 52 та 55 років. Ще троє людей із пораненнями доставлені у лікувальні заклади.

Читати ще: У Луцьку на місці ракетного удару з-під завалів дістали постраждалого працівника заводу та трьох загиблих

За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Відомо, що росіяни вдарили крилатими ракетами типу X-101. Більше того, Росія назвала обстріляний ракетами завод у Луцьку військовою ціллю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus