USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сімнадцять парафій Волинської єпархії відзначали храмові свята в один день

2 Вересня 2008 11:34


28 серпня єпископ Луцький і Волинський Михаїл очолив престольне свято Свято-Успенського храму Володимирського жіночого монастиря Різдва Христовго. Про це 2 вересня повідомляють «Волинські Новини».
Під час Божественної Літургії владика Михаїл виголосив велику проповідь, у якій звернув особливу увагу на те, що Богородиця, будучи в усьому людиною, стала «незрівнянно славнішою за серафимів», являючи для нас взірець відданості Божій волі. Тож Її Успіння являє нам винятково важливу грань людської природи щодо життя земного і небесного. Другий аспект казання – надзвичайна важливість для слідування за Богородицею сімейного виховання, сімейного життя, коли сім’я стає домашньою церквою.
Як інформує офіційний сайт Волинської єпархії УПЦ КП, у монастирському торжестві взяли участь черниці на чолі з ігуменею Марією (Ігнатенко), секретар консисторії ігумен Марк (Левків), ігумен Замкового монастиря Архангелів у Луцьку Святополк (Канюка), Володимирський декан протоієрей Юрій Пилипець, настоятель собору Різдва Христового у Володимирі протоієрей Микола Удуд та інші священнослужителі.
Того дня храмове свято відзначали в сімнадцяти парафіях Волинської єпархії УПЦ КП. Саме стільки церков названо на честь Успіння Божої Матері. Зокрема, у селі Старий Порицьк Іваничівського деканату урочисте Богослужіння відслужив декан і настоятель протоієрей Ярослав Мельничук у співслужінні місцевих священиків. «Нехай Пречиста завжди покриває нас Своїм небесним омофором», – таким було побажання душпастиря.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus