USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сінгапур витратив $15 млн на зустріч Трампа та Кім Чен Ина

13 Червня 2018 20:47
Сінгапур витратив $15 млн доларів на саміт президента США Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина. Про це сказав прем'єр-міністр Сінгапуру Лі Сянь Лун, повідомляє CNBC у середу, 13 червня.

За його словами, на організацію переговорів було витрачено 20 млн сінгапурських доларів ($15 млн).

Раніше у Сінгапурі заявляли, що готові взяти на себе частину витрат, пов’язаних з організацією зустрічі Трампа з Кім Чен Ином. Тепер же підрахували, у скільки їм обійшлась така зустріч.

В уряді Сінгапура пояснили, що у цю суму увійшли оплата проживання Трампа та Кім Чен Ина у готелі Capella на острові Сентоза, а також забезпечення безпеки і створення міжнародного прес-центру, де працювали понад 2,5 тисяч журналістів.

«Це витрати, які ми готові заплатити. Той факт, що нас обрали місцем зустрічі, - ми не просили про це, але нас просили, і ми домовилися, - щось значить про відносини Сінгапуру зі сторонами, зі США, з Північною Кореєю, а також про наш статус у міжнародному співтоваристві», - зазначив прем'єр Сінгапуру.

Під час саміту у Сінгапурі також очікували на збільшення потоку туристів. Сінгапур є однією з небагатьох країн світу, у якої добре налагоджені відносини як з США, так і з КНДР.

Нагадаємо, 12 червня лідери США і Північної Кореї вперше в історії зустрілися в Сінгапурі. За підсумками переговорів Дональд Трамп і Кім Чен Ин підписали документ, з якого випливає, що Вашингтон дає Пхеньяну гарантії безпеки, а той, у свою чергу, підтверджує прихильність повної денуклеаризації Корейського півострова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Зоряк Шкуряк Показати IP 13 Червня 2018 22:38
Ну ось! А Петра за якихось 400 тис. шпетять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus