USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Підміна правди»: Гройсман відреагував на «цензуру» фільму про Стуса

11 Серпня 2018 15:53
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман відреагував на скандал з виключенням з фільму про українського письменника і радянського політв'язня Василя Стуса сцен із його адвокатом Віктором Медведчуком, кумом Володимира Путіна.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Міністерству культури і Держкіно розібратися з ситуацією навколо фільму і не допустити перекручувань.

Про це Володимир Гройсман повідомив у Facebook.

«Неприпустимо, коли будь-хто намагається впливати на українське кіно і підміняти історичну правду на вигідну будь-кому. Ми не повинні з цим миритись! Тому я доручаю керівництву Мінкульту та Держкіно в максимально стислі терміни зібрати авторів фільму та громадськість аби розібратись і зробити все можливе, щоб в стрічці історія мого земляка - справжнього патріота і борця за волю України Василя Стуса була розказана чесно, правдиво, повністю і без перекручувань. Це - справа честі!» - йдеться у дописі прем'єр-міністра.

Нагадаємо, стало відомо, що у фільмі про письменника-дисидента Василя Стуса, який має вийти на екрани у 2019 році, видалили усі згадки про Віктора Медведчука. Кум Путіна виступав захисником у процесі над поетом, хоча сам підсудний від нього відмовився. Зі слів учасників знімального процесу, «продюсерам подзвонили з адміністрації Медведчука і сказали, що якщо вони хочуть дозняти картину, не хочуть провокацій, то потрібно прибрати сцену суду над Стусом».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
К.лучанин Показати IP 11 Серпня 2018 16:54
Раша і її шлю*и вже всім надоїли і остогидли!!!
Волинь Показати IP 11 Серпня 2018 18:19
А у нас спокійно гуляють по Луцьку його маріонетки: Богдан Гончарук, Назар Романюк, Тарас Шкітер, Сергій Король. Ці латексні вироби зараз стали патріотами, як і Медведчук, але ждуть часу, щоб показати свою гнилу натуру.
Всезнайко Показати IP 11 Серпня 2018 18:35
Ще аби хто те кіно дивився... Якась мура.
депутат Показати IP 11 Серпня 2018 18:44
Гончаруку би зняти так кілограмів 40. Заплив жиром молодий чоловік, не дбає про своє здоровля.
Корiнний лучанин до депутат Показати IP 11 Серпня 2018 19:14
"здоровЛя" потрiбно берегите.правильно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus