USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Фільм про Василя Стуса включать в освітній курс університету в США

12 Грудня 2022 23:38
Художній фільм «Заборонений» про Василя Стуса режисера Романа Бровка буде включено в освітній курс про українську ідентичність та розбудову української культури університету штату Пенсильванія (PENN STATE UNIVERSITY, USA).

Про це Укрінформу повідомили в Держкіно, за сприяння якого фільм було створено.

«Курс сприятиме популяризації української культури загалом та українського кінематографу зокрема. «Заборонений» – це український художній повнометражний фільм, який на широкому тлі боротьби українських дисидентів кінця 1960-х – початку 1980-х років розповідає про життя і загадкову смерть відомого поета-шістдесятника, правозахисника, Героя України – Василя Стуса», – зазначили в Держкіно.

Проєкт цього фільму став одним із переможців 10-го конкурсного відбору Держкіно.

Прем’єра стрічки «Заборонений» відбулася 5 вересня 2019 року. Режисером став Роман Бровко, а сценаристами – Сергій Дзюба та Артемій Кірсанов. Роль Василя Стуса зіграв актор Дмитро Ярошенко.

У 2018 році, коли опублікували ролик про стрічку, розгорівся скандал. У мережі обурювалися тим, що з фільму забрали всі згадки про адвоката Стуса – державного зрадника Віктора Медведчука, який тоді активно займався політичною діяльністю. Згодом сцену дозняли, а Медведчук назвав це «провокацією американців».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 12 Грудня 2022 23:51
Для старших братiв i также згодиться

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus