USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Скандальне будівництво у Луцьку: обіцяли книгарню, зводять кафе

11 Червня 2015 08:15
Мешканці будинку, що по проспекту Перемоги, 13, підняли галас через, як вони стверджують, незаконне будівництво поряд зі своїм двором. Про це пише «Район Луцьк».

Йдеться про територію поряд із книжковим магазином «Лілея».

Кілька місяців тому тут почалося будівництво. Ще раніше власниця книгарні запевнила небайдужих лучан, що планує розширювати книжковий магазин.

Однак, паралельно з тим, вже у прибудові з’явилося кафе «Леонардо». Мешканці скаржаться, що в їх дворі постійно влаштовують посиденьки з кавою, викидають сміття та навіть використовують під’їзд як громадську вбиральню.

З таким наболілим питанням вони звернулися до депутата від свого округу Анатолія Бірюкова та до управління архітектури та містобудування Луцької міської ради та запросили їх на збори громади 8 червня.

Люди переконані: дозволів у забудову кав’ярні нема.

«Купують тут каву, приходять в наш двір, курять цигарки, п’ють пиво, а потім це все викидають», – скаржиться мешканка будинку Руслана Селюк.

Жінка розповідає, що забудовниця Ніна Ковальчук зверталася до неї по дозвіл на реконструкцію книжкового магазину. І вона з сусідкою надали їй такий дозвіл. Але мешканки й не підозрювали, що спритна підприємець зробить там кав’ярню.

«Ніна Павлівна робить, що хоче. Вона взяла в мене нотаріальний дозвіл на маленьку прибудову. Добудовувати розпочала ще минулого літа. А тепер далі продовжує, збільшує площі. Днями я їй сказала, що давала дозвіл на розширення книжкового магазину, а не під кафе. Вона лише відмахнулася рукою».

Окрім того, лучани стурбовані тим, що через прибудову перекриють газову трубу, і це створить для них ще більше незручностей.

Депутат міської ради Анатолій Бірюков запропонував мешканцям звернутися до Луцького міського голови особисто під час прийому або прийти на сесію Луцької міської ради 24 червня. Але не факт, мовляв, що мешканцям нададуть слово.

«Якщо ви створите ініціативну групу з 15-20 людей і звернетесь з цим питанням до мера, то ми спробуємо щось зробити. Напишемо заяву і винесемо це питання на сесію», – наголосив він.

Зовсім іншу позицію з цього питання зайняв заступник начальника міського управління архітектури та містобудування Ярослав Матвіїв. На його думку, в цій ситуації поки що проблеми, як такої, нема.

«На час початку робіт є всі дозволи у 2009 році. І рішення виконкому, погодження головного архітектора Луцька та навіть дозволи від мешканців будинку. Щоправда, в проекті немає інформації про будівництво кафе, а лише – на реконструкцію будівлі під продовольчі товари. Я не знаю, чому там кав’ярня. Можливо, просто на період будівництва підприємець вирішила підзаробити», – зазначив архітектор.

«Насправді проблеми в цьому я не бачу. У Луцьку дуже мало книжкових магазинів. Наразі жодних порушень під час будівництва немає. Звісно, я рекомендую мешканцями подати в суд, якщо вони бачать проблему і хочуть її вирішити», – резюмував чиновник.

До слова, забудовницю запрошували на збори, однак, зі слів Ярослава Матвіїва, їй стало погано, і до людей вона не прийшла.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Олег Показати IP 11 Червня 2015 09:18
В Матвіїва ніколи не було проблем... ну і навіть відповідної освіти. на що тільки дивиться міський голова(((
Ірина до Олег Показати IP 11 Червня 2015 09:29
В карман) Хто більше дасть - тому і посада)
Лучанин Показати IP 11 Червня 2015 09:59
Ярослава Матвіїва під суд за корупцію,Романюка - нафіг,комсомолєц продажний!
Знаючий Показати IP 11 Червня 2015 10:09
До чого вже тут тулите Романюка? І загалом Матвіїв нічого протизаконного не сказав. Немає таких країн у світі, де б любили владу. Але ж не перегинайте через міру.
оля Показати IP 11 Червня 2015 10:19
Причому тут романюк! Недобросовісні підприємці показали свій рівень - так ми довго до європи будемо йти! Законодавство теж прогалини має, бо таких треба штрафувати!
Толік Показати IP 11 Червня 2015 10:24
Читайте уважно, виконком дав дозволи у 2009 році, то до чого тут Романюк.
Місцевий до Толік Показати IP 11 Червня 2015 23:59
І термін дії того дозволу на оренду землі вже давним-давно закінчився.
То Показати IP 11 Червня 2015 10:40
там кав"ярня чи дешевий генделик з пивом і таранею? "Купють там каву, а в дворі у нас п"ють пиво і курять цигарки", а пиво де купуть? А про те що під"їзд на вбиральню перетворили, то не кав"ярня винна, а те що в нашому Европейському Луцьку нема де банально пардон, попісяти, коли ти не вдома, от на це, тобто на відсутність туалетів, місцевій владі Европейській давно пора увагу звернути.
Баба Голя Показати IP 11 Червня 2015 10:55
Шановний "То", чому ви думаєте, що бізнес це тільки палатка з колготками чи кав’ярня, візьміть у оренду кілька метрів землі, збудуйте вбиральню і будете гроші заробляти. У світі море приватних туалетів.
То до Баба Голя Показати IP 11 Червня 2015 11:15
Що за дурна позиція, чи вам, бабо, подобається коли вам під"їзди і підворіття осци..ють, або коли "культурні" мамаши гуляючи в парку, заголюють своїм дітям **пи і ведуть справляти нужду просто на узбіччі алей і клумб? У нас є муніципальна влада, яка повинна вирішувати нагальні міські потреби, на це виділяються бюджетні кошти, а відсутність вбиралень, якраз і є така потреба. А якщо вже на те пішло і ви така бізнесово-ідейна баба, то чому ви таку чудову ідею не підкинете вашим дітям- онукам, щоб вони зайнялись приватно-вбиральним бізнесом?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus