USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Скандальний підвал на Лесі Українки не продадуть «з молотка»

20 Липня 2016 21:06
Луцькі депутати відмовились включити нежитлове приміщення, що на вулиці Лесі Українки, 25, до аукціону.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань комунального майна та приватизації сьогодні, 20 липня.

Зі слів начальника управління майном міської власності Луцької міської ради Алли Грабко, питання щодо включення до аукціону нежитлового приміщення площею 63,6 метрів квадратних, що знаходиться на вулиці Лесі Українки, 25, актуальне уже давно.

Як пояснила посадовець, спеціалісти уже виготовили технічний паспорт на приміщення і працюють над оформленням права власності на нього.

Натомість голова профільної комісії Богдан Вавринюк поцікавився у доповідача, чи можливо не продавати підвал «з молотка», а здати його в оренду на тому етапі, на якому він нині знаходиться.

На це Алла Грабко відповіла, мовляв, усе залежить від того кому, для яких потреб і за яку ціну здадуть в оренду підвал:

«Якщо його орендує, до прикладу, громадська організація інвалідів – це коштуватиме 1% від вартості приміщення; звичайна громадська організація – 3%, а якщо офіс – то може бути і 7%, і 8%. Ми ж не знаємо, хто зголоситься на оренду і на який термін знімуть це приміщення», - зазначила вона і додала, мовляв, жодна нерухомість у місті без рішення комісії продаватись не буде.

Щодо стартової ціни на аукціон, то, зі слів пані Грабко, квадратний метр вищезгаданого підвалу вартує близько двох тисяч гривень. У результаті, якщо приміщення продавати, то покупцю доведеться викласти від 125 до 200 тисяч гривень за усе.

«Однак, постає питання, хто ж візьме в оренду приміщення під офіс, у якому немає ні води, ні вікон, ні газу. Але все ж це - житловий будинок. І до комунікацій підключитися завжди можна. Це називається «невід’ємними поліпшеннями». За рахунок орендарів вдалось відремонтувати дах по проспекту Соборності, 11, а також приміщення на вулиці Кривий Вал. Є можливість зберегти нашу ж власність у хорошому стані», - підсумувала начальник управління майном міської власності Луцької міської ради.

Вислухавши усі аргументи, члени профільної комісії вирішили із рішенням не квапитись і «дружно» утримались» від будь-яких «за» чи «проти».

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що 19 квітня 2016 року луцьким депутатам пропонували включити нежитлове підвальне приміщення загальною площею 59 метрів квадратних на вулиці Лесі Українки, 25 до переліку об’єктів, що підлягають приватизації шляхом проведення аукціону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
1111 Показати IP 21 Липня 2016 00:10
так там вже "сидить" ніби "орендар". та чи платить за оренду?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus