USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Скандальний Семочко поновився на посаді заступника глави Служби зовнішньої розвідки, – ЗМІ

16 Серпня 2021 15:24
Скандальний колишній перший заступник голови Служби зовнішньої розвідки Сергій Семочко виграв суд про своє поновлення на посаді.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Враховуючи, що в січні 2021 року Касаційний суд у складі Верховного Суду скасував указ президента (на той момент Петра Порошенка) про звільнення Семочка з посади, в травні 2021 року ОАСК відновив розгляд позову. І 11 серпня суд повністю задовольнив його позов.

Зокрема, ОАСК визнав незаконним звільнення Семочка з військової служби та з посади заступника голови СЗР. Суд поновив його на посаді з 3 вересня 2019 року.

«Окружний адміністративний суд Києва встановив, що оскаржуваний указ видано за відсутності зазначених у ньому підстав для звільнення позивача з військової служби і не відповідає вимогам чинного законодавства», – сказано у відповіді суду.

Скандал з Сергієм Семочко: що відомо

Національне антикорупційне бюро порушило кримінальну справу стосовно Семочка після публікації журналістського розслідування.

Журналісти програми «Наші Гроші» 1 жовтня 2018 року оприлюднили сюжет, в якому говориться, що сім’я Семочка володіє будинками під Києвом загальною вартістю 8 млн доларів, а у його найближчих родичів є російські паспорти. Аналіз доходів сім’ї Семочка за останні вісім років показує, що у них не повинно було вистачити коштів ні на один із будинків.

Журналісти також заявили про причетність Семочка до дефіциту препаратів для діалізу, що, на їхню думку, ймовірно було наслідком вимагання відкатів у фармакологічних компаній з боку СБУ.

11 грудня 2018 року Служба безпеки підтвердила російське громадянство родичів Семочка. Своєю чергою, Єгор Божок, на той час голова СЗР, заявив, що не бачить підстав для звільнення або відсторонення Семочка.

12 квітня 2019 року Петро Порошенко звільнив Сергія Семочка з посади першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки України.

У листопаді 2020 року стало відомо, що Сергій Семочко виграв суд проти журналістів Bihus.info і зобов’язав спростувати інформацію про своє численне елітне майно, російське громадянство родичів і причетність до блокування життєво необхідних ліків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Фест Показати IP 16 Серпня 2021 15:42
Люди добрі,це можливо тільки в Україні,служба зовнішньої розвідки,може ще Берію поновите на посаді.
Фест Показати IP 16 Серпня 2021 15:43
Або Судоплатова,поновіть посмертно.
Народна прокуратура Показати IP 16 Серпня 2021 16:32
"Національне антикорупційне бюро порушило кримінальну справу стосовно Семочка". Ось якби ця бутафорська контора довела зазначену справу до обвинувального вироку суду, то вже б не зміг поновитись, бо виникла б законна підстава звільнення з військової служби. Ну, ще можна було б, до прикладу, змусити його реально здати заліки з фізичної підготовки і звільнити за професійною непридатністю, а не на підставі неперевіреної інформації журналістів
ще не зовсім свідоми Показати IP 16 Серпня 2021 19:55
Цікаво, НАБУ-шники яку зарплатню отримують? Дивлячись по результатах їх "роботи" -10, ну 12 від сили.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus