USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Екс-директор ЛПЕ програв суд щодо поновлення на посаді

14 Грудня 2017 12:12
Апеляційний суд скасував рішення Горохівського міськрайонного суду від 6 та 14 листопада і відхилив вимоги екс-керівника Луцького електротранспортного підприємства про поновлення на посаді й фінансове відшкодування.

Про це йшлося під час судового засідання в Апеляційному суді Волинської області, яке після оголошеної перерви продовжилося 14 грудня.

Відзначимо, що Луцька міська рада звернулася до суду у зв’язку з рішенням Горохівського міськрайонного суду, через який екс-директор Луцького підприємства електротранспорту Ігор Грицюк домагався поновлення на посаді, стягнення середнього заробітку в період від 30 червня до 6 листопада 2017 року та морального відшкодування.

Загальна сума відшкодувань, яких добивався Ігор Грицюк від міськради, становить понад 100 тисяч гривень.

Як наголосила представниця від Луцької міської ради Тетяна Чабан, оскільки Ігор Грицюк працював на ЛПЕ та отримував заробітну плату саме від підприємства, то відповідачем у його справі має бути не міська рада, а підприємство. Також відшкодування середнього заробітку, чого вимагає колишній керівник, мало би стягуватися з підприємства, а не Луцької міської ради.

«Але суд першої інстанції проігнорував наші пояснення», – підкреслила Тетяна Чабан.

Директорка юридичного департаменту Луцької міської ради Наталія Юрченко підкреслила, що звільнення директора ЛПЕ грунтується, зокрема, на порушенні ним трудового законодавства.

«У своїх поясненнях директор сам підтвердив, що перешкоджав діяльності профспілки, створеної при підприємстві», – акцентувала Наталія Юрченко, маючи на увазі закиди Ігоря Грицюка щодо малозначимості профспілки ЛПЕ.

«Коли ми тільки організовували профспілку, про це добре знав директор. Він навіть звертався до відповідного департаменту з вимогою не реєструвати профспілку. Але профспілка офіційно зареєстрована, бо яким чином ми можемо по-іншому відстоювати свої права?» – відзначив представник первинної профспілки організації Вільної профспілки залізничників України КП «Луцьке підприємство електротранспорту» Андрій Черчик.

Нагадаємо, екс-керівник ЛПЕ Ігор Грицюк добивався через суд поновлення на посаді, але колектив підприємства не пустив його в депо й погрожував зупинити рух тролейбусів.

Загалом кар’єру на посаді директора ЛПЕ Ігор Грицюк розпочав із порушення. У подальшому його діяльність була не менш скандальною: він намагався придбати обладнання з порушенням тендерних процедур, закуповував на підприємство старі польські тролейбуси, які ніколи не виїжджали на рейс, а собі на відрядження виділяв майже 100 тисяч гривень. Також є інформація про безпідставне списування пального на службове авто. У результаті за 1,5 року керування Ігоря Грицюка борги ЛПЕ зросли на 3 мільйони і працівники попросили місцеву владу звільнити його.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus