USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

«Схеми» через супутникові знімки помітили, як Росія розбудовує військові заводи по всій країні

27 Жовтня 2023 11:00
Журналісти проєкту «Схеми» за допомогою супутникових знімків виявили помітні зміни на територіях російських підприємств, які виробляють та ремонтують тактичні і стратегічні літаки, бойові вертольоти, а також збирають військові дрони та керовані боєприпаси.

Про це пише Бабель.

Казанський авіаційний завод

На цьому заводі, що належить до структури державної корпорації «Ростех», будують та ремонтують стратегічні бомбардувальники, наприклад, Ту-22М3 та Ту-160, з яких Росія запускає ракети по Україні.

Ще у 2018 на території почали зводити новий великий ангар, але у 2022-му будівництво прискорили – і вже цьогоріч його майже добудували. На думку військових експертів, у цьому цеху також можуть ремонтувати та модернізувати стратегічні бомбардувальники.
Іркутський авіаційний завод

Профіль цього підприємства – ремонт та виробництво винищувачів Су-30 всіх модифікацій.

У період з 2019 по 2021 рік на території заводу зʼявився ангар з виходом на авіасмугу, а вже в цьому році закінчується будівництво іншого, схожого обʼєкта. Такі приміщення, на думку авіаексперта Храпчинського, можна використовувати для ремонту цивільних бортів типу Sukhoi Superjet та винищувачів типу Су-30.
Дубнянський машинобудівний завод та «Кронштадт»

На території підприємства у місті Дубна Московської області, зокрема, розташоване Машинобудівне конструкторське бюро «Радуга», яке виробляє такі ракети, як Х-22, Х-55, Х-101.

У 2021 році тут почали зводити велику будівлю, а добудували вже у цьому році. Це новий приватний завод з виробництва російських БпЛА, який належить компанії «Кронштадт» (фірма повʼязана з холдингом «АФК-Система» російського олігарха Євтушенкова). Профіль підприємства – випуск військових дронів під брендом «Оріон», «Геліос» та інших, з різними модифікаціями – від розвідувальних до ударних.
Уральський завод цивільної авіації

Цей державний завод розташований у місті Єкатеринбург. Там ремонтують двигуни та редуктори, що можуть використовуватись у військових гелікоптерах типу Мі-2, Мі-8, Мі-24 та Ка-52. Усі ці гелікоптери армія РФ активно застосовує у війні проти України.

Ще наприкінці 2021 року на території заводу почали зводити новий великий цех. Добудували його вже у цьому році. Його довжина 145 метрів, ширина – 75.
Є й такі заводи військово-промислового комплексу, про появу яких російська влада відкрито звітує.

Наприклад, у жовтні цього року міністр оборони РФ узяв участь у церемонії здачі корпусу майбутнього ракетного заводу концерну «Алмаз-Антей». Це підприємство випускатиме системи протиповітряної оборони.

А у січні 2023 року стало відомо, що дочірнє підприємство «Концерну Калашніков» Zala Aero (ООО «Аероскан») придбало та переобладнало торгівельний центр «Італмас» в Іжевську під виробництво баражуючих боєприпасів типу «Ланцет». І вже у вересні цього року подивитися на цей процес туди приїздив Путін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Вася . Показати IP 27 Жовтня 2023 11:30
А в нас все крадуть i нiчого не розбудовують!А брукiвку, i же якiсь непотрiб то хутенько !!!
Олексій Показати IP 27 Жовтня 2023 11:46
А по єдиних новинах казали що російська економіка мала давно рухнути
Корiнний лучанин Показати IP 27 Жовтня 2023 14:45
А що,схеми спутник запустили?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus