USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Схвалили остаточні рекомендації: на що витрачатимуть бюджет Волині у 2024 році

15 Грудня 2023 18:20
Бюджетна комісія схвалила остаточні рекомендації до проєкту бюджету-2024. Участь у засіданні депутатської комісії також взяли перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук, керівники департаментів та управлінь ОВА.

Про це інформує пресслужба Волинської облради.

Голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів і цінової політики Орест Маховський зазначив, що під час традиційних щорічних бюджетних слухань були детально проаналізовані потреби головних розпорядників та користувачів коштів обласного бюджету. Однак, зважаючи на обмежені ресурси головного кошторису в наступному році, у рекомендаціях враховано лише найактуальніші запити.

Відповідно до рішення обласної ради при затвердженні та виконанні обласного бюджету на 2024 рік рекомендовано у першочерговому порядку спрямовувати видатки на підтримку Об’єднаних сил оборони, заходи з мобілізації та цивільного захисту.

Другим пріоритетом названо фінансування будівництва та облаштування укриттів і протипожежної безпеки у соціально-гуманітарних закладах. Окрім того, рекомендовано передбачити кошти для виконання гарантійних зобов’язань за позикою, що залучається для реалізації проєкту «Термореновація будівель медичних закладів Волині». Розпорядникам та користувачам коштів обласного бюджету депутати радять залучати ресурси бюджетів громад для співфінансування заходів окремих регіональних програм, а також позабюджетні асигнування, що не заборонені законодавством.
Читати ще: Бюджет-2024: скільки Луцька громада спрямує на освіту і комунальні підприємства

У документі також конкретизовано ключові рекомендації для галузей. Зокрема, управлінню освіти і науки: продовжити оптимізацію мережі закладів загальної середньої освіти та процес передачі цілісних майнових комплексів закладів профосвіти з державної у комунальну власність; передбачити видатки для виплати стипендій в розмірі, визначеному чинним законодавством, та сформувати пропозиції зі встановлення стипендій для молодих науковців.

Управлінню охорони здоров’я передбачити видатки на: реконструкцію приміщення для встановлення лінійного прискорювача, ремонту ліфтів для обласної клінічної лікарні; завершення робіт з реконструкції котельні та придбання лікарських засобів для дітей з орфанними захворювання для територіального медичного об’єднання захисту материнства і дитинства; здійснення стимулюючих виплат працівникам обласного бюро судово-медичної експертизи, які забезпечують гуманітарну місію «На Щиті».
Читати ще: Пріоритет – підтримка армії: яким у Луцькій громаді буде бюджет-2024

Департаменту соціальної та ветеранської політики щодо врахування видатків на: перекриття даху обласного соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; встановлення ліфта у Горохівському психоневрологічному інтернаті; будівництво укриття в Руденському психоневрологічному інтернаті; капітальний ремонт водонапірної башти Голобського психоневрологічного інтернату.

Департаменту культури, молоді та спорту: збільшити видатки на придбання комп’ютерної техніки для фахового коледжу культури і мистецтв імені І.Ф.Стравінського; передбачити кошти для невідкладних протиаварійних робіт у науковій бібліотеці імені Олени Пчілки; на виплату одноразової винагороди спортсменам та тренерам області з олімпійських, неолімпійський та видів спорту осіб з інвалідністю.
Читати ще: «Мізер, аби не перетворити Луцьк на смітник». Скільки витратять на благоустрій у 2024 році

Департаменту економічного розвитку, зовнішніх зносин та з питань туризму і курортів спільно з департаментом фінансів запланувати кошти на функціонування Агенції регіонального розвитку області. Управлінню екології та природних ресурсів рекомендовано при розподілі коштів на природоохоронні заходи за рахунок цільових фондів передусім враховувати потреби установ та закладів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Під час обговорення головний фінансист області Ігор Никитюк запропоновував уточнити формулювання в частині неухильного дотримання статті 77 Бюджетного кодексу, яка передбачає першочерговість видатків обласного бюджету на забезпечення оплати праці, енергоносіїв і комунальних послуг бюджетних установ, і лише після закриття цих статей, виконання решти рекомендацій, зазначених у документі. Пропозиція була підтримана як членами бюджетної комісії, так і керівниками структурних підрозділів ОВА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанка Показати IP 16 Грудня 2023 14:18
Треба пару мостів побудувати. Бажано там, де вони не потрібні. І під ними закласти все бруківкою.
1 Показати IP 16 Грудня 2023 20:06
Євросоюз жде не дождеться злодюг у свою спільноту

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus