USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Присвоєння загиблим атовцям звання «Почесний громадянин Волині» відтермінували

4 Лютого 2020 07:00
Питання про присвоєння звання «Почесний громадянин Волині» (посмертно) на найближчій сесії Волинської облради розглядатися не буде.

Про це заявила голова обласної ради Ірина Вахович, інформує Волинь24 з посиланням на пресслужбу Волинської облради.

28 чергова сесія обласної ради скликана на 12 лютого. У проєкті порядку денного пропонувалося розглянути проєкт рішення Про присвоєння звання «Почесний громадянин Волині» (посмертно), в якому передбачено удостоїти найвищою нагородою області дев’ятьох Героїв, які віддали своє життя за Україну. Попередньо голова обласної ради була ініціатором внесення змін до Положення про звання Почесний громадянин Волині.

У документі передбачили, що присвоєння звання «Почесний громадянин Волині» проводиться за рішенням обласної ради на підставі подання голови обласної ради не тільки до Дня незалежності України, а і до інших державних свят у разі присвоєння цього звання посмертно. Так само немає обмежень в кількості Лауретів звання, у випадку, якщо воно присвоюється посмертно.

Наразі в обласній раді є відповідні клопотання та документи на присвоєння звання дев’ятьом людям, тому був підготовлений проєкт рішення щодо них.

Пізніше до головної представницької влади звернулася громадська організація «Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО», яку у Волинській області очолює Катерина Свищ. У зверненні до облради громадська організація просить обласну раду присвоїти звання «Почесний громадянин Волині» усім Героям одночасно і приурочити цю подію до одного з великих державних свят.

Голова обласної ради Ірина Вахович погодилася з аргументами родичів загиблих атовців та Героїв Небесної сотні, тому питання буде зняте з порядку денного 28 чергової сесії.

«Коли ж будуть готові всі клопотання і документи ми обов’язково повернемося до цього питання. Наш святий обов’язок – гідно вшанувати пам’ять волинян, які ціною свого життя відстоювали мир на нашій українській землі», – акцентувала голова облради.

Як повідомлялося, загиблих у результаті війни з Росією або кривавих подій на Майдані волинян посмертно визнають почесними громадянами області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus