USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Скільки дітей-сиріт через війну переїхали жити на Волинь

29 Квітня 2023 09:06
Повномасштабне вторгнення російських військ в Україну спричинило збільшення кількості дітей, які з тих чи інших причин втратили батьківське піклування. Є такі діти й на Волині.

Як повідомляє Суспільне, про це розповіла начальниця служби у правах дійте Волині Алла Оніщук.

З її слів, від початку повномасштабного вторгнення разом з батьками піклувальниками на Волинь переїхали 100 дітей з територій, де тривають активні бойові дії, або ж які перебувають в тимчасовій окупації.

За понад рік дії воєнного стану в Україні 21 дитина, яка приїхала на Волинь з окупованих територій, отримала статус дитини позбавленої батьківського піклування, додала Алла Оніщук.

Зі слів начальниці служби у справах дітей, загалом на Волині тисяча дітей-сиріт виховуються в родинах опікунів та піклувальників, це 98% від загальної кількості дітей, що позбавлені батьківського піклування з тих чи інших причин. Також в області створений 31 дитячий будинок сімейного типу та 89 прийомних сімей.

Як ми писали, Волинь стала пілотним регіоном, де розбудовуватимуть систему кращого догляду для дітей і забезпечуватимуть кожній дитині можливість жити в родині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus