USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Скільки доходів отримали громади Камінь-Каширщини від заготівлі лісової продукції

2 Жовтня 2023 23:18
До місцевих бюджетів міської, селищних і сільських рад Камінь-Каширщини надійшло понад 948 тис. грн рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів. Йдеться про заготівлю сировини, серед якої левова частина – ягоди чорниці.

Про це інформують у Камінь-Каширській РВА.

Розподіл виглядає таким чином:

Маневицька ТГ – 232,3 тис. грн;

Камінь-Каширська ТГ – 230,6 тис. грн;

Сошичненська ТГ – 221 тис. грн;

Любешівська ТГ – 144,5 тис. грн;

Прилісненська ТГ – 119,6 тис. грн.

Відповідні цифри озвучила начальниця відділу житлово-комунального господарства та екології Орина Чосік у ході апаратної наради 2 жовтня.

Читати ще: Як на Волині триває сезон збору чорниць

«Ці дані проміжні. Сезон чорниці завершений, але триває збір іншої ягідної продукції та грибів, – наголосила Орина Петрівна. – Нагадаю, що заготівлю дарів природи для потреб комерційної та виробничої діяльності проводять на підставі спеціального дозволу – лісового квитка, тільки в межах відведених ділянок лісу та виділеного ліміту. З огляду на дію правового режиму воєнного стану, цей процес проходить лише на визначених територіях. Тож, аби отримати додаткові надходження, органи місцевого самоврядування повинні дбати про легальний хід заготівлі».

За словами доповідачки, протягом січня-вересня 2023 року до районної профільної комісії звернулися 44 суб’єкти господарювання із заявками на виділення лімітів.

Читати ще: Ціна залежить від машини покупця: що і за скільки продають селяни на волинських дорогах

«Бачимо, що лісові ресурси залишаються важливим джерелом додаткових бюджетних надходжень, які дозволяють профінансувати видатки на соціальні питання чи заходи оборонного характеру. Щоб громади отримали передбачені законом податки, повинен бути належний контроль за виконанням заготівельниками їхніх зобов’язань», – підсумувала начальниця РВА Ольга Ващук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus