USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Скільки газу Україна купить у Росії

25 Січня 2014 09:00
Україна в 2014 році купить у Росії не менше 33-35 мільярдів кубометрів газу. Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

«Що стосується закупівлі цього року, то це, мінімум, 33-35 мільярдів кубометрів. Все це залежить від того, якими будуть зимові максимуми в цьому опалювальному сезоні», - сказав він. Про це інформує «Українська правда».

Ставицький також зазначив, що національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» вирішить питання оплати боргу перед російським «Газпромом» на 2,7 мільярда доларів до кінця січня.

«Ці всі питання вирішуються, вони будуть вирішені до кінця місяця... Ми своєчасно розрахуємося з нашими партнерами, або знайдемо спільну мову, якщо нам не вистачатиме оборотних коштів, хоча я впевнений, що все буде нормально», - сказав він.

Міністр уточнив, що кошти для погашення боргу перед «Газпромом» будуть знайдені саме НАК «Нафтогаз України».

З його слів, з початку року «Нафтогаз України» повернувся на ринок постачання газу промспоживачам, що істотно покращує його фінпоказники.

Напередодні заступник начальника департаменту зовнішньоекономічної діяльності «Газпрому» Віктор Валов заявив, що російський монополіст сподівається в 2014 році поставити до України 35-40 мільярдів кубометрів газу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus