USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Скільки коштів отримали родини мобілізованих волинян

6 Квітня 2015 16:16
Про ситуацію зі станом соціального захисту мобілізованих військовослужбовців з Волині та їхніх родин розповіли в облдержадміністрації під час оперативної наради в голови ОДА 6 квітня.

Як повідомила заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець, доповідаючи про стан соціального захисту мобілізованих волинян, за рахунок коштів місцевих бюджетів та інших джерел фінансування надано допомогу на суму понад 2,1 мільйона гривень, 820 членів родин отримують державні соціальні допомоги та компенсації.

Надано безплатну допомогу в обмолоті зернових (73 родини), забезпечено дровами та брикетами 1766 домогосподарств. Оздоровили та охопили відпочинком понад 1,2 тисячі дітей сімей мобілізованих, 705 родинам надали медичні послуги. Виділили 134 земельні ділянки під будівництво, 71 – для ведення садівництва, 102 – для особистого селянського господарства. Від початку року органами соціального захисту населення взято на облік 419 учасників бойових дій з числа осіб, які брали участь в АТО, 325 військовослужбовцям надали відповідні пільги.

За станом на 2 квітня соціальним супроводом охопили 398 сімей поранених військових, 555 сімей охоплено різними видами соціальних допомог та житловими субсидіями, 76 сімей поранених військовослужбовців були забезпечені паливом для обігріву будинку та побутових потреб, 307 сімей отримали грошову допомогу за рішенням органів місцевого самоврядування з місцевого бюджету загальною сумою понад 1,5 мільйона гривень, з обласного бюджету – приблизно 200 тисяч гривень, з інших бюджетів – до 300 тисяч гривень.

Протягом 2014-2015 років в органи соціального захисту населення звернулося два інваліди-учасники АТО, які потребували протезів кінцівок та були в терміновому порядку ними забезпечені.

За весь період в госпіталі інвалідів війни пролікували 195 учасників АТО, у Луцькому гарнізонному військовому госпіталі пролікували 2842 учасники АТО, демобілізовані наразі туди не зверталися, в обласній психіатричній лікарні надали стаціонарну допомогу 128 учасникам АТО.

За станом на 3 квітня здійснили медичні огляди демобілізованих і у Володимир-Волинському районі вже проходить стаціонарне лікування один військовослужбовець, в Горохівському районі оглянули 22 демобілізованих, з них один скерований в госпіталь, в Ківерцівському районі оглянули 35 демобілізованих військовослужбовців і здійснюється амбулаторне лікування 4 з них, у Луцькому районі оглянули 28 демобілізованих.

З демобілізованих встановлено статус учасника АТО 66 особам, 38 з них вже надали пільги.

Своєю чергою, голова ОДА Володимир Гунчик звернувся до голів райдержадміністрацій та повідомив, що під час візитів в райони включатиме в план відвідування родин мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців. Якщо районне керівництво не знатиме, де вони мешкають, він обіцяє головам РДА «неприємну розмову».

Директор департаменту соціального захисту населення Оксана Гобод повідомила, що нещодавно оприлюднили постанову Кабміну, відповідно до якої право на отримання разової грошової допомоги ветеранам війни до 9 травня матимуть учасники АТО (якщо статус учасника бойових дій вони зможуть підтвердити до 5 травня). Очікують, що загалом 41 тисяча волинян зможе отримати цю допомогу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 6 Квітня 2015 17:33
Итак, "надано допомогу на суму понад 2,1 мільйона гривень, 820 членів родин". Т.е. по 2 500 грн на члена семьи. Шикарная помощь, особенно с учетом того, что семья лишилась одного из кормильцев.
ЛУЧАНИН до Анонім Показати IP 25 Листопада 2015 18:56
Це вам не Швейцарія чи Америка!Це Україна-бідна,гола,боса і постійно з протянутою рукаю просить в інших країн щоб їй дали гроші і бере кредити! То про що може бути мова! І це факт! Від цього нікуди не дінешся! І нема чого дивуватися що так мало дає наша держава грошей!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus