USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Скільки коштуватиме гречка нового врожаю

31 Серпня 2016 11:36
Через врожай гречки, що на 30% більший, ніж в минулому році, ціна її знизиться до 24 гривень за кілограм, прогнозують аналітики інформаційної компанії "ПроАгро".

Про це повідомляє UBR.

"У вартості гречки була закладена велика спекулятивна складова. Новий урожай дасть зниження розцінок в роздробі до 24-25 гривень за кілограм ", - сказав фахівець-аналітик "ПроАгро" Ярослав Левицький.

Зі слів аналітика, урожай гречки виросте за рахунок розширення посівних площ до 150 тисяч гектара і більш високої врожайності, ніж рік тому. Це призведе до скорочення імпорту і знизить внутрішні ціни на гречку до 12 тис. грн./ т після завершення збиральної кампанії з поступовим її збільшенням протягом сезону максимально до 14-15 тис. грн/т, зазначає Ярослав Левицький.

Інші крупи якщо і подорожчають, то незначно, вважає експерт.

"Ціни не повинні бути вищими, ніж рік тому. Наприклад, гороху ми зібрали вдвічі більше, є суттєве зростання врожаю рису. До того ж інші крупи для населення не є таким "фетишем" як гречка. Хіба що рис, але його завжди можна завезти. І є великий розкид за цінами: можна ввозити і дешевий і дорогий товар", - розповів Левицький.

Однак, з його слів, причин для зниження цін також немає. Як правило, виробники круп продають свій товар на межі рентабельності, що обумовлено обмеженим споживанням всередині країни і незначною часткою експорту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus