USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

В Україні можлива криза з гречкою: волинян просять більше сіяти

28 Квітня 2015 12:29
Криза з гречкою може виникнути в Україні і цього року. Аби не довелося крупу просити у китайців, як це було в 2011-му році, аграріїв просять збільшувати свої посіви цієї культури.

Про це йшлося під час оперативної наради голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика вчора, 27-го квітня.

Зі слів директора департаменту агропромислового розвитку Юрія Горбенка, ситуація із цією культурою - справді складна.

«Ще одне питання – посів гречки. У зв’язку із можливим недобором цієї культури – Міністерство аграрної політики та продовольства звернулося до регіонів з проханням розширити площі посівів. У разі нестачі цієї культури може виникнути неприємність. Тому ми просимо волинських аграріїв це враховувати під час посіву гречки у травні», - звернувся Горбенко.

Зауважимо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про цінові «ігри» на Волині: гречка від 20 до 8 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анатоль_ Показати IP 28 Квітня 2015 12:32
Якщо будуть сіяти гречку то у нас буде багато також меду. Це вірна вказівка керівництва!
Китаєць Показати IP 28 Квітня 2015 13:57
Знову "совковські" підходи до управління. Чому не кукурудзу..? Ви менше своє рило і лапи туди суньте, а ринковий механізм сам визначиться, що, де і у якому обсязі вирощувати чи виготовляти. Вашою основною задачею на своїх посадах є лише встановлання СПРАВЕДЛИВИХ правила гри, та забезпечення їх безумовного виконання кожним, без виключень, учасником. Ось головний й одночасно такий простий рецепт економічного благополуччя та зростання країн.
Українець до Китаєць Показати IP 29 Квітня 2015 10:49
Ти м*дак. І як же, скажи, твій ринковий механізм визначиться , коли весною не посіють? В кращому випадку доведеться чекати наступної посівної, коли вже будуть нові обставини, за якими твій ринковий механізм знову-таки не встигатиме. Ринковий механізм - це дуже запізнілий рефлекс. Тебе стукнули по голові - ти взявся за болюче місце, замість того, щоб наперед спрогнозувати і уникнути удару. Оце твій ринковий механізм.
Анонім Показати IP 28 Квітня 2015 14:51
Я розумію - банани, ананаси... Але гречка ??? Оце-то керівники Як же ми Європу сільгоспродукцією обіцяли завалити, коли самим може не вистачати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus