USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Скільки коштуватиме Луцьку цьогорічна ялинка

15 Грудня 2015 16:31
На прикрашення центральної ялинки Луцька та ще зелених красунь в різних точках Луцька в кошторисі міськради закладено 200 тисяч гривень. Про це у коментарі УНН розповіла начальник відділу благоустрою Луцької міської ради Ольга Люфт.

За її слів, з 2008-го на 2009-ий рік міська рада Луцька перейшла на нову модель новорічного та різдвяного оформлення міста. Зокрема, міська рада відмовилась від пошуку ялинки в лісі та подальше її транспортування на Театральний майдан. Натомість, вирішили посадити ялинки і кожного року прикрашати їх.

“Попередня модель потребувала пошуку ялинки в лісі, її гарну форму, висоту, адже всі міста змагались в кого найвища ялинка, але не думали про винищення дерев. В нас кількість зелених красунь зменшується катастрофічно, адже в лісоексплуатації нема поняття “краси”, там є поняття “цінність деревини”, – розповіла вона.

З її слів, зекономлені кошти, які раніше використовувались на транспортні витрати по перевезенні ялинок, її встановлення, електрофікацію повертаючого механізму, використали на оздоблення міста в основних точках: мікрорайон ГПЗ, проспект Молоді, парк Лесі Українки, прикрашання зелених красунь біля ЦУМа, біля головного корпусу СНУ імені Лесі Українки, площі Грушевського.

“Вже вісім років у нас тенденція використовувати близько 200 тис. гривень на все новорічне оформлення та ілюмінацію”, – розповіла вона.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що гловні ялинки Луцька та населенних пунктів Волині засвітять 19 грудня.

Окрім цього, лучанам пообіцяли з 1 січня 2016 року безкоштовний Wi-Fi на Театральному майдані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 15 Грудня 2015 16:39
Ні х..ра собі, видатки!!!!!
Spectator Показати IP 15 Грудня 2015 17:11
ОГО! А раніше писали, шо 300 тисяч! вже сто кусків прикарманили :)
Oksana Показати IP 15 Грудня 2015 23:00
В прикрашанні ялинок немає ніякого смаку, жодної оригінальності, жодних інновацій, прикрашають, фактично, тим самим, що й всі останні роки, жодних змін, і на це 200 тисяч гривень!? Це, чесно, жесть... І де ж вони осіли, чиї будинки прикрасили...? Так, прикрашають, але ж всім тим самим!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus